46.lv
Otrdiena, 2024. g. 23. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Georgs, Jurģis, Juris/ Терентий, Яков, Александр
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

A.Šlesera partiju „Vienoti Latvijai” pārstāv spēcīgi kandidāti

Фото: Gorod.lv
Partija „Vienoti Latvijai” kļuva par devīto partiju, kas Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) iesniedza deputātu kandidātu sarakstu Saeimas vēlēšanām.
Zīmīgi, ka Latgales saraksta līderis ir Salacgrīvas novada iedzīvotājs, filologs un pašreizējais pensionārs Jānis Jurkāns. Savukārt saraksta trešdaļu veido Daugavpils un Rēzeknes pārstāvji.
Sarakstā iekļauti: SIA "Pozit", SIA "Townhouse" un SIA "Med Pro" valdes loceklis, SIA "Brokers” directors un SIA "Dilar Trans" komercdirektors Oskars Juhnevičs (2.numurs), SIA “Gorod.lv” galvenā redaktore Jeļena Kuranova (5.numurs), SIA "Pavadonis" un SIA "JuKKLER D" finanšu direktore Tatjana Kokina (12.numurs), SIA "Akorda" būvuzraugs, SIA "Utilitas" tehniskais direktors un SIA "Eko Akva" būvdarbu vadītājs JVladimirs Afanasjevs un VSAC "Latgale" filiāles "Kalkūni" Sociālās aprūpes sektora vadītāja, Daugavpils pilsētas domes Administratīvās komisijas locekle Karīna Juhņeviča.
 
Savukārt Rēzekni pārstāv SIA "Rēzeknes slimnīca" ārsts – ķirurgs un LU P.Stradiņa medicīnas koledžas lektors Jānis Jukna (3.numurs), SIA "Rēzeknes ūdens" valdes loceklis Gunārs Spradzenko (4.numurs) un SIA "Microlines" valdes loceklis, SIA "Forte Serviss" valdes loceklis, SIA "TV Serviss" valdes priekšsēdētājs, SIA "Big telecom" un SIA "Eco Evolution" valdes loceklis, ka arī Rēzeknes pilsētas domes deputāts Vjačeslavs Dubovskis.
 
Tāpat Latgales sarakstā ir Varakļānu Romas katoļu draudzes padomes priekšsēdētājs, AS "Lopkopības izmēģinājumu stacija Latgale" galvenā grāmatvede, lauku attīstības konsultante, Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centra Apsaimniekošanas departamenta Reģiona pārvaldniece, SIA „Buts” Rēzeknes filiāles vadītāja, SIA "SPERO SK" valdes loceklis, kā arī sportists grieķu - romiešu cīņā.
 
Jāatzīmē, ka katram no deputātu kandidātiem ir darbs, bizness, nekustamie īpašumi, kas raksturo viņus kā pašpietiekamas personības.
 
Runājot par partiju kopumā, jānorāda, ka CVK statistikas dati liecina, ka vairākums deputātu kandidātu ir vīrieši – 75 (70,8%), 31 – sieviete (29,2%). Jaunākajam partijas pārstāvim ir 21 gads, vecākajam – 71.
 
Augstākā izglītība ir 76,4% (81 cilvēkam) deputātu kandidātu, pārējie – 25 cilvēki jeb 23,6% ieguvuši vidējo izglītību.
 
Vairākums deputātu kandidātu – 75 cilvēki – ir latvieši, 7 – krievi, 5 – poļi, 2 – baltkrievi, 1 gruzīns un 16 deputātu kandidāti savu tautību nenorādīja.
 
65 deputātu kandidāti ir precējušies, 4 – nav precējušies, 1 ir šķiries, 3 ir atraitņi, 33 nolēma šo informāciju neizpaust.
 
Jāatzīmē, ka 94 partijas „Vienoti Latvijai” deputātu kandidāti ir strādājošie cilvēki, 1 – pensionārs, 1 – bezdarbnieks, 3 – pašnodarbinātas personas, 3 cilvēki izvēlējās variantu „cits”.
 
Atgādināsim, ka deputātu kandidātu sarakstus Saeimas vēlēšanām CVK pieņems līdz 5.augustam, bet pašas vēlēšanas notiks šā gada 4.oktobrī.
 
Источник: gorod.lv
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"