46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 18. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Jadviga, Laura/ Платон, Федора
lat.46.lv/ru/ » LIKUMS UN KĀRTĪBA

VID novērš vairāk nekā trīs miljonu cigarešu kontrabandu no Krievijas

Фото: VID
Veicot muitas kontroles pasākumus uz austrumu robežas, Valsts ieņēmumu dienesta (turpmāk – VID) Muitas pārvaldes amatpersonas novērsa 3 040 600 kontrabandas cigarešu ievešanu no Krievijas Federācijas Latvijā, informē VID Sabiedrisko attiecību daļā.
Ievērojams cigarešu daudzums bija noslēpts kokmateriālu kravā un vairākos kravas vilcienu vagonos.

Ceturtdien, 7.jūlijā, Rēzekne II muitas kontroles punktā, veicot padziļināto kontroli vilciena vagonam, kas veda minerālmēslojuma kravu, VID muitas amatpersonas konstatēja tajā paslēptu nedeklarētu preci – 150 000 gab. cigarešu ar Tadžikistānas akcīzes nodokļa markām.
 
Savukārt piektdien, 8.jūlijā, Terehovas muitas kontroles punktā tika veikta padziļinātā kontrole kādam no Krievijas Federācijas iebraukušam automobilim, kas veda kokmateriālu kravu. Padziļinātās kontroles laikā muitas amatpersonas atklāja, ka kravas dēļos ir speciāli izveidotas slēptuves, kurās atradās cigaretes. Kopumā kontroles rezultātā tika izņemti 2 650 600 gab. cigarešu "NZ BLACK" un "NZ GOLD" ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām un bez akcīzes markām.
 
Svētdien, 10.jūlijā, Kārsavas muitas kontroles punktā, veicot no Krievijas Federācijas iebraukušā kravas vilciena vagonu skenēšanas attēlu analīzi un muitas fizisko kontroli, vienā hopervagonā tika konstatētas melnā polietilēna plēvē ietītas kastes, kurās atradās 140 000 gab. cigarešu "NZ GOLD" ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām.
 
Līdzīgs pārkāpums skenēšanas attēlu analīzes rezultātā tika atklāts arī pirmdien, 11.jūlijā, kad Kārsavas muitas kontroles punkta amatpersonas vienā hopervagonā konstatēja kastes ar 100 000 gab. cigarešu "WINSTON BLUE" ar Tadžikistānas akcīzes markām.
 
Par konstatētajiem muitas noteikumu pārkāpumiem saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 pantu uzsāktas lietvedības administratīvo pārkāpuma lietās, kas nodotas VID Muitas policijas pārvaldei jautājuma lemšanai par kriminālprocesu uzsākšanu.
 
Par piektdien, 8.jūlijā, Terehovas MKP konstatēto gadījumu VID Muitas policijas pārvaldē jau sestdien, 9.jūlijā, uzsākts kriminālprocess saskaņā ar Krimināllikuma 190.panta trešo daļu par muitošanai pakļauto preču - 1 253 200 cigarešu "NZ BLACK" bez akcīzes markām, 1 284 600 cigarešu "NZ GOLD" ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām un 112 800 cigarešu "NZ GOLD" bez akcīzes markām ievešanu Latvijas Republikas muitas teritorijā lielā apmērā, noslēpjot tās no muitas kontroles (kontrabanda). Kriminālprocesa ietvaros aizturēts un atzīts par aizdomās turēto viens Baltkrievijas Republikas pilsonis.
 
Izņemtās kontrabandas ceļā ievestās cigaretes pēc procesuālo darbību pabeigšanas tiks nodotas Nodrošinājuma valsts aģentūrai iznīcināšanai. Pirmstiesas izmeklēšana turpinās un plašāka informācija izmeklēšanas interesēs šobrīd netiek sniegta.
lat.46.lv  

Комментарии (0-1/1)
osis 15.07.2016 16:51
Ka vienmeer sodiis šoferi, kas no taa biznesa dabuuj grašus, bet reals noziedznieks domaas kaa parvest nakoso kravu
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"