46.lv
Sestdiena, 2024. g. 20. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Mirta, Ziedīte/ Данила, Георгий
lat.46.lv/ru/ » LIKUMS UN KĀRTĪBA

Policistiem un glābējiem par neapmaksātajām darba stundām vajadzīgi 22 miljoni eiro

Lai izmaksātu kompensācijas iekšlietu dienestu un Tieslietu ministrijas Ieslodzījumu vietu pārvaldes dienesta darbiniekiem saistībā ar Augstākās tiesas spriedumu par darba laika organizāciju, nepieciešami 22 miljoni eiro, aprēķinājusi Iekšlietu ministrija.
 Ar Augstākās tiesas šā gada jūnija sprieduma noteikts, ka iekšlietu dienestu un Ieslodzījumu vietu pārvaldes amatpersonām dežūrmaiņas laikā paredzētie pārtraukumi jāieskaita dienesta pienākumu izpildes laikā, ja tām noteikts aizliegums atstāt dienesta pienākumu izpildes vietu dežūras un dežūras pārtraukumu laikā.
 
Tas skar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, Valsts robežsardzi, Valsts policiju un Tieslietu ministrijas Ieslodzījumu vietu pārvaldi.
Saskaņā ar tiesas spriedumu visām iekšlietu dienestu un Ieslodzījumu vietu pārvaldes amatpersonām, kurām bija noteikts aizliegums pārtraukumu laikā atstāt dežūras vietu, bet kuru pārtraukumu laiks netika apmaksāts, ir iespēja par divu gadu termiņu prasīt pārrēķināt nostrādāto laiku un līdz šim neapmaksātās stundas kompensēt.
 
Kopumā šis spriedums varētu attiekties uz aptuveni 5000 darbinieku, informēja iekšlietu ministra padomniece Daiga Holma.


 
lsm.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"