46.lv
Sestdiena, 2024. g. 20. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Mirta, Ziedīte/ Данила, Георгий
lat.46.lv/ru/ » LIKUMS UN KĀRTĪBA

Pagājušajā gadā Rēzeknes slimnīcā atskurbināti 200 cilvēki

Фото: lsm.lv
Latvijā jautājumu par atskurbtuvju izveidošanu un uzturēšanu risina jau gadiem. Pamatā visa atbildība par šādu iestāžu izveidošanu un uzturēšanu uzlikta uz pašvaldību pleciem. Valsts no savas puses šīm pašvaldībām nodrošina 15 eiro līdzfinansējumu par katru atskurbtuvē ievietoto personu.
“Pēdējos 4 -5 gadus šo pacientu apkalpošanai Rēzeknes domei ir noslēgts līgums ar SIA ''Rēzeknes slimnīca'', un Uzņemšanas nodaļā ir telpa, kur šie cilvēki tiek izguldināti un izmitināti,'' Rēzeknes slimnīcas galvenais ārsts Jāzeps Korsaks. Viņš atskurbtuves pakalpojumu nodrošināšanu Rēzeknē šobrīd vērtē kritiski:
 
“Telpa ir neliela un tā nav speciāli aprīkota šādu pilsoņu uzņemšanai. Tur var atrasties divi cilvēki, bet jebkurš agresīvs pacients, skaļš pacients būtiski kaitē un rada nepatīkamu gaisotni tiem pacientiem, kuri stājas Rēzeknes slimnīcā, un tas ir papildu apgrūtinājums arī medicīniskajam personālam.”
 
Korsaks uzskata, ka šie četri gadi, ko Rēzeknes slimnīcas Uzņemšanas nodaļā ir izvietota arī atskurbšanai domātā palāta, gan nodaļas pacientiem, gan medicīnas personālam ir bijis īsts pārbaudījumu laiks - skandāli, agresīva un neadekvāta piedzērušos cilvēku rīcība. Taču situācija Rēzeknē drīz vien solās uzlaboties, jo jau nākamā gada februārī plānots nodot ekspluatācijā trīsstāvu renovēto ēku Rēzeknes vecpilsētā, kurā atradīsies gan patversme, gan atskurbtuve.
 
“Plānojam mēs atskurbtuvē trīs atskurbšanas telpas. Vienā telpā būs paredzētas divas guļvietas, atbilstošs segums no viegli kopjama materiāla, triecienizturīgas durvis. Plus vēl viena atskurbšanas telpa – izolators - agresīvākiem reibumā aizturētajiem cilvēkiem,'' Rēzeknes Sociālā dienesta vadītājs Gunārs Arbidāns uzskata, ka tas ir pilsētai ļoti nepieciešams pasākums. Pērn Rēzeknes policijas iecirknī par atrašanos sabiedriskā vietā alkohola reibumā sastādīti gandrīz 800 protokoli un 200 no aizturētajiem cilvēkiem stiprā alkohola reibumā ir pabijuši Rēzeknes atskurbtuvē, kur par vienu diennakti ir jāsamaksā 35 eiro.
 
lsm.lv  

Комментарии (0-1/1)
saule 30.08.2016 21:38
Raksta autoru nevajag norādīt?
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"