46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » LIKUMS UN KĀRTĪBA

G. Paškēvičs: auto vadīšanas kultūra Rēzeknē diezgan labā līmenī

Фото: Publicitātes Foto
Mēdijos izskanējusi ziņa, ka Rīgā un citās pilsētās ceļu policija sākusi cīņu ar autovadītājiem, kuri pieraduši nerādīt virziena rādītāju pirms manevra veikšanas, tādā veidā būtiski apdraudot ceļu satiksmes drošību. Efektīvai cīņai tiek izmantotas netrafaretās automašīnas.
Rēzeknes pilsētā mēdz dežūrēt netrafarētās policijas mašīnas, bet patstāvīgi šāda veida transporta līdzekļi pilsētā pagaidām nav. Tā kā nākamgad Valsts policija palielinās netrafareto automašīnu skaitu, ir cerība, ka neiezīmētie policijai paredzētie satiksmes līdzekļi būs arī Rēzeknē, ziņu portālam 46.lv par situāciju Rēzeknē pastāstīja G. Paškēvičs, pagaidām nekas konkrēts neesot zināms.
 
”Mans personīgais viedoklis ir, ka auto vadīšanas kultūra Rēzeknē ir diezgan labā līmenī. Protams diezgan bieži autovadītājiem gadās paviršības, piemēram, netiek ieslēgts virziena rādītājs pirms manevra.
 
Šādos gadījumos nevajadzētu sodīt, bet gan izteikt brīdinājumu, kas arī likumā ir paredzēts.
 
Braukšanas kultūras līmeni vajadzētu celt sodot autovadītāju, bet gan veicot dažādas akcijas. Kā labu piemēru varu minēt, pirms dažiem gadiem rīkoto akciju Esi redzams,” savu viedokli pauda Rēzeknes kārtības policijas biroja 1. iecirkņa priekšnieks.
 
lat.46.lv  

Комментарии (0-6/6)
anonim 07.09.2016 10:11
a skolko voditelei motociklov oshtrafovano za priveshenije skorostji, mozhno statistiku.ili lishili prav ).spasibo
VARVARA 07.09.2016 12:00
A motociklistov poka nekavo ne dognali štobi oštrofovats :)
Raimis 07.09.2016 13:11
Vakar 5 minūtēs redzēju vismaz 3 automašīnas, kas šķērsoja krustojumu pie sarkanās gaismas... Tā ka ar braukšanas kultūru mums viss ir labākajā kārtībā.
Iluta 08.09.2016 11:31
vakar pl 18 krustojumā pie lanas,pie sarkanās gaismas trīs mašīnas aizbrauca katra uz savu pusi apbraucot gājējus.
anonim2 10.09.2016 14:23
Ceturtdien Rēzeknē policijas ieslēdza sirēnas, lai apgrieztos krustojumā, kad gājējiem dega zaļais un bija pilna iela ar cilvēkiem. Auto apgriezās un uzreiz izslēdza sirēnas, nesteidzīgi aizbrauca un apstājās pie nākamā luksofora...Vipendrivalsja... Vispirms lai policija saved savas braukšanas prasmes kārtībā, tad arī civilie brauks citādāk ;)
Neo 17.09.2016 12:59
Braukšanas kultūra Rēzeknē nav augstā līmenī. Ļoti bieži netiek rādīti virzienrādītāji, notiek straujas bremzēšanas pēdējā brīdī, brauc zem sarkanās gaismas. Citreiz nelaiž pa galveno ceļu, kad tu brauc, griež tev ceļu, negrib laist arī tad, kad tu brauc pa apli un tev ir priekšroka. Runājot par mopēdistiem, motociklistiem un pārējiem cik esmu redzējusi jau situāciju, kad tie knapi izvairās no sadursmes dēļ autovadītājiem un tās situācijas bieži vien notiek pie maza ātruma. Dārgie autovadītāji, ja jums krustojumā vajag nogriezties pa kreisi ņemiet vērā to, ka jūs nedrīkstat stūri jau pagriezt pa kreisi, jo jūs griežat ceļu tam, kas brauc jums pretī un jūs neredzat citreiz vai tur vēl kāds brauks. Ja jums aizmugurē kāds ietrieksies un stūra būs jau pagriezta kreisā stāvoklī jūs lidosiet tālāk uz priekšu, nekā, ja stūra būtu taisna. Vēl mani fascinē autovadītāji, kuri nebrauc ar 50 km/h, ja to satiksme atļauj un ir brīvs ceļš un aizmugurē velcies uz 30,40. Visiem reizēm gadās aizdomāties un būt sliktā noskaņojumā un varbūt izdarīt kādu kļūdu. Taču centīsimies cienīt vairāk viens otru uz ceļiem!
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"