46.lv
Otrdiena, 2024. g. 23. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Georgs, Jurģis, Juris/ Терентий, Яков, Александр
lat.46.lv/ru/ » LIKUMS UN KĀRTĪBA

“Jebkurš te var nolauzt kaklu!” Ielas remonts Rēzeknē pārtop postažā un mēnešiem paralizē dzīvi

Фото: TV3 video fragments
Nepārdomātu ielas renovācijas darbu dēļ rēzeknieši vairākus mēnešus spiesti dzīvot neapskaužamos apstākļos: pārvietoties pa dubļainu masu, bez ielas apgaismojuma, baidoties iekrist kādā no daudzajām izraktajām bedrēm un tranšejām, vēsta TV3.
Dziļi grāvji, rakumi, vietām neizbrienama dubļu masa, cietais ielas segums, ietves un apgaismes stabi noārdīti – šāds skats paveras Bukmuižas ielā, Rēzeknē, kur iedzīvotāju dzīve teju paralizēta jau kopš pērnā gada rudens.

Dzīve gluži vai karalaukā – 21. gadsimta realitāte Rēzeknē


 
"Visi apavi netīri, jo iegrimst dubļos 10 centimetru dziļumā. Protams, ka nevar šādi dzīvot 21. gadsimtā. Cilvēki brauc mājās, ciemos, novieto automašīnu, kas loģiski, bet citi izspraukties nevar, jo apkārt viss uzraksts. Cilvēki pat nevar pievest malku,” sašutis ir rēzeknietis Aleksandrs.
 
Šeit pagājušogad uzsākta ielas renovācija, kas paredz komunikāciju un seguma nomaiņu. Bukmuižas ielas iedzīvotāji sašutuši, ka visu ziemu bijusi dīkstāve. Rēzeknes pilsētas domē informē, ka darbus nevarēja turpināt, jo tos nevarot veikt aukstajos gada mēnešos.
 
“Absurds! Zināja, ka būs ziema, ka neko ziemā nedarīs. Varētu viņi tagad, pavasarī, sākt rakties. Kāpēc visu ielu uzraka, izdemolēja, ietves un apgaismojumu noņēma, pametot to tā vairākus mēnešus?” dusmīgi vaicā iedzīvotājs Vladislavs.

Domnieks nezina, kāpēc nevarēja strādāt gudrāk
 
Taujāts, kāpēc ielas renovācijas darbus nevarēja uzsākt pērn vai šogad piemērotākā laikā, lai cilvēkiem nebūtu jāpārziemo līdzās rakumiem un postam, Rēzeknes pilsētas domes Pilsētas saimniecības pārvaldes pārstāvis Roberts Adamovičs, norausta plecus neziņā.
 
Bukmuižas ielas iedzīvotāji dusmojas, ka gada tumšākajos mēnešos bijuši spiesti dzīvot ne vien teju ierakumos, bet arī tumsā, jo demontēti pērn rudenī demontēti apgaismes stabi.
 
“Rudenī un ziemā staigājām ar lukturīšiem. Ja ar automašīnu šeit kaut kā varēja izbraukt, bet, ejot kājām, lietus un atkušņa laikā mocījāmies visu ziemu. Jau pulksten 16.00 pēcpusdienā bija tāda tumsa, ka tālāk par metru nevarēja redzēt. Šeit staigā arī mazi bērni, bet, tā kā nav apgaismojuma, jebkurš var iekrist grāvī un nolauzt kaklu,” sašutis ir iedzīvotājs Aleksandrs.
 
Nenorobežoti grāvji, tajos tumsā var iekrist jebkurš


 
Vīrietis demonstrē pavisam nesen uzņemtu video, kurā redzams, ka dziļās tranšejas ielas malās nav norobežotas. No iekrišanas tajās ļaudis nosacīti esot pasargāti vien aptuveni nedēļu, kad pēc iedzīvotāju uzstājības un sūdzībām vietējā medijā, uzstādītas barjeras. Tomēr arī pašreizējais risinājums iedzīvotājus neapmierina.
Aleksandrs
 
Kur skatās būvuzraugi, kuriem darbi jāuzrauga? Viņš taču uzvarēja konkursā un saņem par to naudu? Kā var pamest tādas bedres uz visu ziemu, turklāt bez apgaismojuma?
 
Būvdarbu uzraudzība konkursa rezultātā uzticēta firmai SIA “Consultants”, un par pakalpojumu, kas, pēc iedzīvotāju domām, ir nekvalitatīvs saņem 12,5 tūkstošus eiro.

Naudas kumoss tiks arī Rēzeknes mēra brālim
 
Ielas posma renovācijas darbi izmaksā vairāk nekā 700 tūkstošus eiro, informē Rēzeknes pilsētas domē. Tos uzticēts veikt AS “Ceļi un tilti”, kas, savukārt, kā apakšuzņēmēju noalgojusi SIA “Latgalija”. Šā uzņēmuma priekšnieks ir Mihails Bartaševičs, Rēzeknes mēra Aleksandra Bartaševiča brālis.
 
Ielas renovācijas darbi jāpabeidz līdz šā gada 1. augustam.
 
lat.46.lv  

Комментарии (0-3/3)
šausmas 05.04.2017 16:00
jā, ko gribējāt, šajā ielā dzīvo maz vēlētāju, uz tiem Bartaševičam nospļauties, lai lekā pa dubļiem un grāvjiem!vispār, kurš teica, ka ielas var rekonstruēt ātri- sāka novembrī- pabeigs augustā, pat gads nebūs pagājis!
Par tādu cūcību iedzīvotājiem būtu jāiet uz tiesu un jāpiedzen no domes kaitējums par dzīvību apdraudošu apstākļu radīšanu, bezatbildību,bezdarbību un nolaidību
Albertina Mrs. 09.01.2024 16:46
ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK VŠEM ZDE. JSEM ŠŤASTNÝ, ŽE JSME DOSTALI DO ROKU 2024, TAK SE CHCI RYCHLE PODÍLIT O SVÉ RANÉ SVĚDECTVÍ O TOM, JAK JSEM ZÍSKAL PŮJČKU 20,000 EUR LETOS 2024. ŽÁDAL JSEM O PŮJČKU A BYLA MI POSKYTNUTA PŮJČKA WIDEFIORM WIDEFIORM VÍM, O ČEM MLUVÍM, A VÍM, CO JSEM PROŠLA, POKUD POTŘEBUJETE PŮJČKU NA JAKÝKOLI DRUH PROJEKTŮ A CHCETE INVESTOVAT, MŮŽETE KONTAKTOVAT PANA DAVIDSONA ALBERTA NA E-MAILU: {davidsonalbertloan@gmail.com} WHATSAPP. {+4917645027555}
SIR DAVIDSON ALBERT. 09.01.2024 17:06
Dobrý den, podnikatelé českého původu. V rámci boje proti chudobě a bankovnímu vyloučení nabízím online: - Komerční půjčky - Osobní půjčky - Půjčky na financování - Půjčky na nemovitosti A to vše v rozmezí od 50 000 Kč do 30 000 000 Kč. Úroková sazba úvěru je 3 % z celého úvěru a podmínky nabídky úvěru jsou velmi jednoduché. Požadované půjčky můžete získat do 24 hodin: {davidsonalbertloan@gmail.com}
WHATSAPP: {+4917645027555}
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"