46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » LIKUMS UN KĀRTĪBA

Līgo svētkos un Jāņos Rēzeknes slimnīcā pēc palīdzības griezušies 53 cilvēki

Фото: Evija Trifanova/LETA
Aizvadītās Līgo svētku un Jāņu brīvdienas Rēzeknes slimnīcas mediķi aizvadījuši saspringtā darbā, jo ļoti daudzi līgotāji ir vērsušies  traumpunktā pēc palīdzības ar dažāda rakstura traumām, portālam 46.lv stāsta SIA “Rēzeknes slimnīca” veselības aprūpes vadītājs Jāzeps Korsaks. 
“23. jūnijā traumpunktā bija griezušies 21 pacients, no tiem divos gadījumos bija ērču piesūkšanās, kā arī sešos gadījumos bija apdegumi, četros gadījumos notika pacientu hospitalizācija ar nopietniem apdegumiem, trīs  gadījumos cilvēki bija lietojušu benzīnu, lai iedegtu ugunskuru, rezultātā gūstot traumas. Savukārt divi pacienti, izguļot alkohola reibumu, aizbēga, patvaļīgi atstājot nodaļu.”

Kā atzīst veselības aprūpes vadītājs, tad nevienu gadu nav bijis tik daudz un tik smagu apdeguma traumu, tajā pašā laikā akcentējot, ka autoavārija bija tikai viena. Tieši apdegumu traumas tik lielā skaitā ir pirmo rezi, nemaz nerunājot par tiem gadījumiem, kad cietušie tika konsultēti telefoniski. 
 
Mediķi aktualizē, ka nākotnē ir jāveic sabiedrības informēšana ne tikai par to, ka nedrīkst braukt dzērumā, bet arī, kā pareizi rīkoties ar viegli uzliesmojošām vielām. 
 
“24. jūnijā medicīniskā palīdzība tika  sniegta 32 pacientiem, viens gadījums bija ķermeņa apdegumi, kā arī tika konstatēti 9 ērču piesūkšanās gadījumi.  Šajos svētkos ir īpaši vērojama ērču aktivitāte, novērojama ērču piesūkšanās skaita palielināšanās. Vienā gadījumā līgotājs bija lēcis pāri ugunskuram un iekritis ugunskurā, kā rezultātā bija viss pelnos un melns kā velns, kādai sievietei bija apdeguši mati, kā arī daļa no kleitas, gūstot nopietnus ķermeņa apdegumus.
 
Kopumā traumas bijušas dažādas, tostarp saistībā ar mēģinājumiem aizdedzināt ugunskuru ar dažāda veida degšķidrumiem, mēģinājumiem lekt pāri ugunskuram, kā arī krītot gūtām traumām.”-skaidro situāciju Jāzeps Korsaks.
 
 
 
 
lat.46.lv  

Комментарии (0-2/2)
777 26.06.2016 08:54
Kāpēc tiek dzēsti ārā komentāri?
To 777 26.06.2016 16:16
Tāpēc,ka tā ir normāla portāla prakse... Arī mani komentāri ir tikuši dzēsti,savukārt pret uzrakstītām klajām rupjībām pretenziju nav.
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"