46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » LIKUMS UN KĀRTĪBA

Gan apsūdzētie, gan prokuratūra pārsūdz spriedumu krimināllietā par jaunietes slepkavību Rēzeknē

Фото: Publicitātes foto
Par Rēzeknes tiesas spriedumu krimināllietā par 1993.gadā dzimušās Viktorijas Višņakovas slepkavību Rēzeknē pagājušā gada janvārī saņemtas trīs apelācijas sūdzības un apelācijas protests, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.
Jau tuvākajā laikā lietu plānots nosūtīt Latgales apgabaltiesai iztiesāšanai apelācijas kārtībā.
 
Jau vēstīts, ka par Višņakovas slepkavību trim apsūdzētajiem Rēzeknes tiesa piesprieda desmit līdz 16 gadu cietumsodus, bet ceturto apsūdzēto attaisnoja. 1998.gadā dzimušajam Edgaram Bučeniekam tika piespriests desmit gadu un piecu mēnešu cietumsods ar probācijas kontroli uz trim gadiem, 1998.gadā dzimušajam Kasparam Verzem - desmit gadu cietumsods ar probācijas kontroli uz trim gadiem, bet 1990.gadā dzimušajam Ērikam Sutram - 16 gadu cietumsods ar probācijas kontroli uz trim gadiem.
 
1992.gadā dzimušo Aleksandru Ksenzovu tiesa atzina par nevainīgu un attaisnoja.
 
Notiesātajiem arī solidāri jākompensē valstij radītais materiālais zaudējums - 3600 eiro, cietušajai pusei radītais materiālais zaudējums - 2794 eiro un morālā kompensācija - 18 400 eiro.
 
Prokurore saistībā ar šo tiesas spriedumu gatavojās iesniegt apelācijas protestu, jo uzskata, ka arī ceturtais lietā apsūdzētais - Ksenzovs, kurš faktiski bija apsūdzēts slepkavības organizēšanā, - tomēr būtu saucams pie atbildības.
 
Prokurore visiem apsūdzētajiem bija pieprasījusi cietumsodus no deviņiem līdz 14 ar pusi gadiem ar probācijas uzraudzību uz trim gadiem bez mantas konfiskācijas. Tāpat no apsūdzētajiem bija pieprasīts piedzīt valstij radīto zaudējumu - 3600 eiro, cietušajiem radīto zaudējumu - 2794 eiro un morālo kompensāciju par labu bojāgājušās jaunietes vecākiem - 50 000 eiro.
 
Diviem 1998.gadā dzimušiem nozieguma pastrādāšanas laikā nepilngadīgajiem, kā arī kādam 1990.gadā dzimušam vīrietim apsūdzība šajā lietā uzrādīta pēc Krimināllikuma 117.panta 9. un 10.punkta - par slepkavību, ja tā izdarīta mantkārīgā nolūkā un to izdarījusi personu grupa. Vēl viens 1992.gadā dzimis vīrietis apsūdzēts pēc Krimināllikuma 20.panta 2. un 3.daļas par līdzdalību - nozieguma organizēšanu un uzkūdīšanu.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"