46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 25. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Bārbala, Līksma/ Зиновий, Давид, Иван
lat.46.lv/ru/ » LIKUMS UN KĀRTĪBA

Šokējošā slepkavība Rēzeknē: Par meitenes nogalināšanu apsūdzētajiem draud pat mūža ieslodzījums

Фото: Publicitātes foto
2015.gada septembrī Latgales tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nosūtījusi krimināllietu, kurā par kādas meitenes slepkavību Rēzeknē, apsūdzēti četri jaunieši.
Latvijas Republikas Prokuratūras Ģenerālprokuratūras Preses sekretāre Aiga Eiduka norāda, ka saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, viens no apsūdzētajiem, uz atriebības pamata par to, ka cietusī meitene sāka satikties ar citu vīrieti, uzkūdīja savu draugu izdarīt meitenes slepkavību, apsolot viņam par to 1000 eiro atlīdzību. Lai ievilinātu meiteni mājā, kur jaunieši bija nolēmuši izdarīt viņas slepkavību, viņi piedāvāja meitenei dīzeļdegvielu par lētāku cenu.
 
Kad meitene ieradās mājā pēc it kā dīzeļdegvielas, jaunieši meiteni sagaidīja un ar metāla priekšmetiem sāka viņu sist. No gūtajiem miesas bojājumiem iestājās meitenes nāve.
 
Divi no apsūdzētajiem jauniešiem pie kriminālatbildības saukti pēc Krimināllikuma 117.panta 9. un 10.punkta, kas par slepkavību mantkārīgā nolūkā, ja tā izdarīta personu grupā, kā sodu paredz piemērot mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.
 
Viens jaunietis pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 117.panta 9. un 10.punkta. Viņš pie kriminālatbildības saukts arī pēc Krimināllikuma 179.panta pirmās daļas, kas par svešas mantas prettiesisku iegūšanu vai izšķērdēšanu, ja to izdarījusi persona, kurai šī manta uzticēta vai kuras pārziņā tā atradusies (piesavināšanās) kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai arī naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.
 
Savukārt vēl viens jaunietis pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 20.panta otrās un trešās daļas par uzkūdīšanu un līdzdalību nozieguma organizēšanā un 117.panta 10.punkta, kas par slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos kā sodu paredz piemērot mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem, kā arī 172.panta, kas par nepilngadīgā iesaistīšanu noziedzīgā nodarījumā kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu.
 
Lieta nodota izskatīšanai Rēzeknes tiesai.
 
Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.
lat.46.lv  

Комментарии (0-2/2)
temīda 17.09.2015 14:38
paskatīsimies cik tā tiesa godīga un neiespaidojama - cik tam policista dēlēnam iedos pasēdēt
rezekne 18.09.2015 11:35
Butu labi ja iedotu muza ieslodzijumu.Bet gan jau ka inkrimines to visu lietu savadaka veida ,kadi 10 gadi nosedes,un par labu uzvedibu iespejams izlaidis atrak,un vares talak darit savus darbus/Muza ieslodzijumu.
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"