46.lv
Piektdiena, 2024. g. 19. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Fanija, Vēsma/ Евтихий, Платонида, Ярема
lat.46.lv/ru/ » LIKUMS UN KĀRTĪBA

Latgales reģionā turpinās cīņa pret nelikumīgo alkohola un tabakas izstrādājumu apriti

Фото: Valsts policija
Cīņa pret nelikumīgo alkohola un tabakas izstrādājumu apriti Latgalē notiek nepārtraukti un policijas darbā šīs ir viens prioritārajiem darba virzieniem, informē Valsts policijas pārstāvji.
Tikai pēdējās nedēļas laikā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes (VP LRP) amatpersonas veica dažādas pārbaudes nelikumīga alkohola un tabakas izstrādājumu pārdošanas vietās, tostarp arī tā saucamajās točkās, kā arī veica citus operatīvus pasākumus, kuru rezultātā tika uzsākti četri kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 221.1 un 221.2 pantiem un četras administratīvās lietvedības (Daugavpils iecirknis, Ludzas iecirknis un Krāslavas iecirknis). Šī gada pirmajos astoņos mēnešos VP LRP saistībā ar alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu nelikumīgu apriti kopumā uzsākti 164 kriminālprocesi, izņemti 37 061 litrs alkohola un 4 701 980 cigaretes.
 
Piemēram, vakar, 22.septembrī, Daugavpils policijas amatpersonas veica pārbaudes divās nelikumīga alkohola pārdošanas vietās, kas atrodas Kauņas ielā un Krustpils ielā. Šo pārbaužu rezultātā kopumā tika izņemti aptuveni 45 litri alkohola un vairāk par 2 000 cigarešu (foto pielikumā), saistībā ar ko policijā uzsākti divi kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 221.1 panta (nelikumīgu alkoholisko dzērienu realizācija). Uzsākto kriminālprocesu ietvaros policisti pārbaudīs divus 1974.gadā dzimušus vīriešus. Jāpiebilst, ka minētas točkas jau sen atrodas policijas redzeslokā – šī gada maijā saistībā ar nelikumīgām darbībām Krustpils ielas točkā jau bija uzsākts kriminālprocess. Savukārt par nelikumīgā alkohola tirdzniecību Kauņas ielā policijā bija sākti vairāki kriminālprocesi un vairākas reizes veikta alkohola un cigarešu izņemšana, taču kā redzams likumā paredzētais sods neaptur pārkāpējus.

Jāpiebilst, ka šogad Daugavpils iecirknī pēc Krimināllikuma 221.panta (alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu nelikumīga uzglabāšana un realizācija) ir uzsākti jau 70 kriminālprocesi, savukārt kriminālvajāšanas uzsākšanai prokuratūrai nosūtīts jau 51 kriminālprocess par 64 noziedzīgiem nodarījumiem. 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"