46.lv
Sestdiena, 2024. g. 20. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Mirta, Ziedīte/ Данила, Георгий
lat.46.lv/ru/ » LIKUMS UN KĀRTĪBA

Par balsu pirkšanu Zaķa labā tiesa bezdarbniekam Brovčenko piespriež 100 stundas piespiedu darba

Фото: LSM.LV
Rēzeknes tiesa piesprieda 100 stundas piespiedu darba Jevgēņijam Brovčenko saistībā ar 12. Saeimas vēlētāju uzpikšanu Latgalē "Vienotības" deputāta Dzintara Zaķa labā.
Rēzekne tiesā otrdien sāka un arī pabeidza skatīt otro lietu par 12. Saeimas vēlētāju uzpirkšanu Latgalē.
 
Šajā lietā apsūdzētais Brovčenko atzina, ka pagājušā gadā 12. Saeimas vēlēšanu dienā Jaunviļānu ciemā apsolīja trim vēlētajiem pa 10 eiro katram par to, ka viņi nobalsos par "Vienotības" sarakstu, ievelkot plusiņus kandidātam Dzintaram Zaķim. Kā pierādījumu šādam balsojumam Brovčenko pieprasīja vēlētājiem viņam uzrādīt pārējo sarakstu biļetenus.

Brovčenko savu nodarījumu tiesā pilnībā atzina un piekrita lietu skatīt bez pierādījumu pārbaudes. Tāpēc jau otrdien prokurors bija gatavs prasīt debatēs sodu 180 stundas piespiedu darba. Tiesa lietā apsūdzētajam piesprieda 100 stundas piespiedu darba.
 
Pārbaudot Brovčenko personību raksturojošās ziņas, tiesa konstatēja, ka viņam jau vairāk nekā gadu ir bezdarbnieka statuss un viņš izteikot no "halturkām" (haltūriņām - latviski).
 
Vaicāts par attieksmi pret nodarījumu, Brovčenko atzina, ka "sanāca muļķība - piedāvāja un piekritu". Savu nodarījumu viņš pilnībā nožēlojot un arī piekrita prokurora prasītajam sodam.

Jāpiebilst, ka prokurors lietas materiāliem lūdza pievienot vienas liecinieces sniegtās intervijas Latvijas Televīzijas raidījumam "De facto".
 
Jau ziņots, ka Rēzeknes tiesā skata vēl vienu lietu saistībā ar vēlētāju iespējamo uzpirkšanu Zaķa labā. Šajā lietā apsūdzēts uzņēmējs Andris Kozulis, kā arī Andrejs Sačkovskis.
 
Saskaņā ar apsūdzību Kozulis esot pamudinājis Sakstagala pagasta iedzīvotāju Sačkovski par naudas atlīdzību piedalīties Saeimas vēlēšanās un "pārdot" savu balsi par partijas "Vienotība" sarakstu, ieliekot plus zīmi Zaķim un pārējos kandidātus izsvītrojot. Tāpat viņš esot pamudinājis Sačkovski uzpirkt arī citus vēlētājus balsot pēc šāda parauga, kā apliecinājumu atstājot pārējos vēlēšanu biļetenus, par katru šādi sarunātu balsi solot 20 eiro atlīdzību.
 
Sačkovskis savu vainu atzina pilnībā, bet Kozulis, kurš ir labs Zaķa paziņa, to noliedz. Pats Zaķis, liecinot tiesā, apgalvoja, ka panākumus vēlēšanās viņam nodrošinājuši labie darbi un ne balsu pirkšanā, ne pirkšanas organizēšanā viņš neesot piedalījies.
 
Tiesa šo lietu turpinās skatīt 27.novembrī, jo saistībā ar viena apsūdzētā negaidīto liecību maiņu sēdē prokurors lūdza pārtraukumu, lai sagatavotos debatēm. 
 
lsm.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"