46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » LIKUMS UN KĀRTĪBA

Prokuratūrai nodota krimināllieta par kandžas tecināšanu Kārsavas novadā

Фото: Publicitātes foto
Prokuratūrai nodota krimināllieta par kandžas tecināšanu Kārsavas novada Malnavas pagastā, informē Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne.
Kādā saimniecības ēkā ierīkoto kārtējo nelikumīgo alkohola ražotni policijas darbinieki uzgāja un slēdza 20.janvārī. Kratīšanas gaitā tika izņemti vairāk nekā 1600 litri saražotā alkohola – 110 litri kandžas un 1500 litri brāgas, kā arī alkohola ražošanai nepieciešamās iekārtas un izejvielas: raugs, cukurs un milti.
 
Gatavā produkcija tikusi uzglabāta gan turpat uz vietas, gan blakusesošajā dzīvojamā mājā. Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, pagrīdes alkohola rūpnīcā saražotā produkcija netika pārdota uz vietas, bet ražota vairumtirdzniecībai un izplatīta vairākās Latgales pilsētās.
 
Saistībā ar nelikumīgu alkohola apriti sāktajā kriminālprocesā policija pārbaudījusi divas personas – 1960.gadā dzimušu sievieti un 1987.gadā dzimušu vīrieti.
 
Par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu (ražošanu), glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, vainīgajām personām paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.
 
Sankcionētās kratīšanas gaitā dzīvojamā mājā policijas darbinieki atrada un konfiscēja arī nelikumīgi glabātu šaujamieroci un munīciju. Lieta par nelikumīgi glabāto šaujamieroci un munīciju izdalīta atsevišķā kriminālprocesā.
 
lat.46.lv  

Комментарии (0-2/2)
Antons 19.05.2015 08:22
Produkts vismaz garšīgs bija?
janis 17.08.2016 20:18
vienu nelikumigu tirzniecibas vietu nokier, cita atveras. vai citi ar kanzu jau sen atklati tirgo. policija zin neko nedara. karsavas novada daudz vietas kur tirgo ar kandzu vai krutku .
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"