46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 28. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta/ Александр, Денис
lat.46.lv/ru/ » LIKUMS UN KĀRTĪBA

Skatīs 37 640 eiro naudas piesavināšanās lietu no Rēzeknes Mākslas skolas

Фото: DELFI
Rēzeknes tiesa skatīs krimināllietu par 26 454 latu (37 640 eiro) piesavināšanos no Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas, kurā apsūdzētas mācību iestādes grāmatvede un metodiķe, vēsta aģentūra LETA.
Prokuratūras preses pārstāve Aiga Šēnberga aģentūrai LETA iepriekš pavēstīja, ka saskaņā ar apsūdzību laikā no 2009.gada marta līdz 2011.gada jūnijam grāmatvede, izmantojot internetbankas pakalpojumus, no vidusskolas norēķinu kontiem uz skolotājas privātajiem norēķinu kontiem pārskaitīja vairāk nekā 26 454 latus. Pārskaitīto naudu abas personas izlietoja savām vajadzībām.
 
Otrā epizodē grāmatvede no vidusskolas piesavinājās vairāk nekā 55 116 latus (78 423 eiro), kurus iztērēja privātiem pirkumiem un aizdevumu segšanai.
 
Pēc apsūdzības domām, grāmatvede sagrozīja vidusskolas grāmatvedības uzskaites datus un kārtoja grāmatvedību tā, lai grāmatvedībā nebūtu atspoguļoti visi saimnieciskie darījumi un naudas līdzekļu izdevumi.
 
Grāmatvede apsūdzēta par piesavināšanos un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, savukārt skolotāja-metodiķe apsūdzēta par piesavināšanos. 
 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"