46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 25. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Bārbala, Līksma/ Зиновий, Давид, Иван
lat.46.lv/ru/ » LIKUMS UN KĀRTĪBA

Rēzeknes tiesa skatīts lietu par krāpšanu un izvairīšanos no nodokļu maksāšanas

Фото: focus.lv
Rēzeknes tiesa šodien, 17.aprīlī, turpinās skatīt lietu par krāpšanu un izvairīšanos no nodokļu maksāšanas vairāk nekā 50 600 eiro apmērā, vēsta LETA.
Prokuratūra uzskata, ka apsūdzētais bija kādas firmas atbildīgā persona, kura izdarīja apzinātas darbības un uzrādīja nepatiesu informāciju Valsts ieņēmumu dienestam (VID) iesniegtajās pievienotās vērtības nodokļa (PVN) deklarācijās un pielikumos par 2008.gada un 2009.gada vairākiem mēnešiem.
 
Apsūdzētais, maskējot fiktīvos darījumus, izgatavoja arī dokumentus, kas saturēja nepatiesas ziņas, turklāt viltoja dokumentos arī uzņēmumu pārstāvju parakstus.
 
Apsūdzētā persona uzrādīja ar PVN apliekamos darījumus, kas netika izmantoti saimnieciskās darbības nodrošināšanai un bija fiktīvi darījumi, samazināja budžetā iemaksājamo nodokli, tādā veidā izvairoties no PVN maksājumu nomaksas valsts budžetā par kopējo summu vairāk nekā 33 800 eiro apmērā. Savukārt daļu no PVN, ko vīrietis nepamatoti deklarēja kā pārmaksātu, lūdza pārskaitīt uz uzņēmuma kontu. Tādā veidā apsūdzētais izkrāpa no valsts vairāk nekā 16 800 eiro. 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"