46.lv
Piektdiena, 2024. g. 19. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Fanija, Vēsma/ Евтихий, Платонида, Ярема
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknes 5. vidusskolā apgūst jaunu priekšmetu – datoriku

Фото: lsm.lv
Septembrī vairāk kā 150 Latvijas skolās sāksies otrais izmēģinājuma gads, kad skolēni padziļināti mācīsies datoru zinātnes, projekts izstrādāts uz Start (IT) bāzes un to finansē kompānija Accenture.
Šim projektam pieteikušās divas Rēzeknes skolas: Rēzeknes Valsts poļu ģimnāzija un Rēzeknes 5. vidusskola. Diemžēl poļu ģimnāzija ne šogad, ne pagājušo gadu projektā netika iekļauta.
 
Ziņu portāls 46.lv sazinājās ar Rēzeknes 5. vidusskolas informātikas skolotāju Raiti Vēkšēju, kurš apmācīja 7. – 9. klases skolēnus datorikas priekšmetā pērn. Raitis pastāstīja, ka datorika ir pilnīgi jauns priekšmets, kuru plānots sākt ieviest visās Latvijas skolās no 2018. gada. Datorikas priekšmets ietver programmēšanas pamatus, palīdz apzināties vīrusa draudus interneta vidē, māca uzvedību sociālajos tīklos un drošību internetā, palīdz programmu apgūšanā, kā arī māca daudz ko citu.
 
5. vidusskolā programmu apgūst fakultatīvajās nodarbībās, kas nozīmē, ka skolas audzēkņiem nodarbības nav obligātas un atzīmes viņi nesaņem. Bērniem jaunais priekšmets esot paticis un viņi to labprāt apgūst.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"