46.lv
Piektdiena, 2024. g. 19. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Fanija, Vēsma/ Евтихий, Платонида, Ярема
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzekniete bērnu kopšanas atvaļinājuma laikā apgūst pavāra profesiju

Фото: PantherMedia/Scanpix
Bērnu kopšanas atvaļinājums jaunajām māmiņām ilgst no gada līdz pusotram gadam. Tieši tikpat laika nepieciešams, lai iegūtu darba tirgū pieprasītu profesiju. "Jauniešu garantija" dod iespēju bez maksas iegūt profesiju gada vai pusotra gada laikā, vienlaikus saņemot stipendiju līdz 115 eiro mēnesī. Turklāt ir arī mācību iestādes, kas atbalsta jaunās māmiņas un pieļauj bērnu klātbūtni lekcijās, informē kampaņas "Tavas dzīves plāns mācībām ar "Jauniešu garantiju"" komunikācijas konsultante Liene Jurkāne.
Jaunā māmiņa rēzekniete Jekaterina Briga izlēma izmantot "Jauniešu garantijas" programmas piedāvājumu bērnu kopšanas atvaļinājuma laikā un pašlaik apgūst pavāra profesiju Rēzeknes tehnikumā.

"Man nav izglītības, un ilgstoši nevarēju atrast darbu Rēzeknē. Kādu brīdi esmu bijusi mājās ar bērniem, tādēļ likās, ka tā ir laba izdevība iegūt profesiju, kā arī vienlaikus saņemt stipendiju. Ar kvalifikācijas apliecinājumu noteikti paveras daudz plašākas darba iespējas, jo jaunās zināšanas uzreiz var pārbaudīt darba vidē. Pašlaik esmu praksē un ceru, ka prakses vietā būs iespēja palikt pastāvīgā darbā," savā pieredzē dalās Jekaterina.

www.delfi.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"