46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 25. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Bārbala, Līksma/ Зиновий, Давид, Иван
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Kam domāts mājas vecākais?

Фото: Publicitātes Foto
Iespējamas ir divas situācijas, pirmā, kad mājas iedzīvotāji pārņēmuši pārvaldīšanas tiesības. Otrā, pārvaldīšanas tiesības nav pārņemtas, un par visiem apsaimniekošanas jautājumiem lemj SIA „Rēzeknes Namsaimnieks”.
Ja mājas iedzīvotāji pārņēmuši pārvaldīšanas tiesības, mājas vecākais tiek ievēlēts dzīvokļu īpašnieku kopsapulcē. Faktiski tas nozīmē, ka iedzīvotāji šim cilvēkam uztic tiesības risināt ar remontu, uzkrājumiem, līdzekļu patērēšanu saistītus un citus saimnieciskus jautājumus. Šādos gadījumos namsaimnieks sadarbībā ar mājas vecāko izpilda iedzīvotāju noteiktos uzdevumus. 
 
Mājas vecāko nevajadzētu traucēt saistībā ar kādām avārijas situācijām dzīvoklī. Šim nolūkam uzņēmumā „Rēzeknes Namsaimnieks” ir Avārijas dienests (tālruņa numurs ir 646 39000). Savukārt, ja tie nav avārijas darbi, namsaimnieka speciālisti vēršas pie mājas vecākā, kurš skatās, vai mājas uzkrājumu fondā ir līdzekļi šim nolūkam. Bieži vien uzkrājumu fonds neļauj veikt visus vēlamos darbus.
 
Gadījumā ja pārvaldīšanas tiesības daudzdzīvokļu mājas iedzīvotāji nav pārņēmuši, tad SIA „Rēzeknes Namsaimnieks”, vienmēr konsultējas ar mājas vecāko, kā arī informē viņu par apsaimniekošanas organizāciju, bet būtiskos jautājumus namsaimnieks pieņem vienpersoniski. Šādā gadījumā no mājas vecākā tiek prasīts daudz mazāk un daudzi jautājumi tiek risināti dzīvokļu īpašnieku kopsapulcē.
 
Mājas vecākā darbs nav no vieglākajiem – grūti vienoties ar mājas iedzīvotājiem. Protams ir māju vecākie, kuru pieredzi citi ciena. Šie cilvēki rūpējas ne tikai par sevi, bet arī cenšas palīdzēt citiem.
 
Diemžēl gadās gadījumi, kad mājas vecākais cenšas, bet pretī dzird tikai kritiku. Rēzeknē sastopamas daudzdzīvokļu mājas, kurās mājas vecākie pārvēlēti jau trīs reizes un vienmēr iedzīvotājiem kaut kas nav pa prātam. Iedzīvotājiem jābūt saprotošākiem un kopīgi jācenšas risināt problēmas un nevis gaidīt brīnumus no mājas vecākā.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"