46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 28. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta/ Александр, Денис
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknes novada un pilsētas pašvaldības paraksta sadarbības līgumu ar Norvēģijas pašvaldībām

Фото: rezeknesnovads.lv / Guntars Skudra
14. septembrī Norvēģijas dienvidu pilsētā Ārendālē tika parakstīts četrpusējs sadarbības līgums starp Rēzeknes novada un Rēzeknes pilsētas pašvaldībām Latvijā, kā arī Aust-Agderas apgabala un Ārendāles pašvaldībām Norvēģijā, informē Madara Bērtiņa, Rēzeknes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste.
Kā pastāstīja Rēzeknes novada pašvaldības ārējo sakaru organizatore Inta Rimšāne, šis līgums ir kā turpinājums sadarbībai ar norvēģiem, kas notiek jau vairāk nekā 20 gadu garumā: „Draudzīgās starpvalstu attiecības aizsāka norvēģiete Anna Elizabete Neas, kura deviņdesmito gadu sākumā Rēzeknes Augstskolā mācīja angļu un norvēģu valodas. Pēc tam sadarbību starp skolām un iestādēm turpināja attīstīt Ellena Dale.”
 
Sadarbība ir veiksmīgi noritējusi visu šo gadu garumā, un tās rezultātā vairākas Rēzeknes novada skolas un sociālās iestādes saņēmušas materiālu un finansiālu atbalstu, novada kolektīvi uzstājušies dažādos kultūras pasākumos, notikuši daudzi pieredzes apmaiņas braucieni, kuros piedalījušies skolēni, pašvaldības, medicīnas un izglītības darbinieki. Līdzīgi sadarbību plānots turpināt arī nākamos gadus: “Īpašu uzsvaru liksim uz kultūru un speciālo izglītību, lai novada skolu speciālās izglītības pedagogi varētu braukt “ēnot” un smelties pieredzi no Norvēģijas kolēģiem, savukārt Rēzeknes novada māksliniekiem būtu iespēja piedalīties plenēros, izstādēs un festivālos Norvēģijā,” par sadarbības jomām pastāstīja Rēzeknes novada domes priekšsēdētājs Monvīds Švarcs.
 
Lai parakstītu sadarbības līgumu, uz Norvēģiju kopā ar Rēzeknes pilsētas kolēģiem devās novada domes priekšsēdētājs Monvīds Švarcs, izpilddirektors Jānis Troška, Attīstības plānošanas nodaļas vadītāja Anna Jaudzema, Izglītības pārvaldes vadītājs Guntars Skudra, kā arī ārējo sakaru organizatore Inta Rimšāne. Vizītes laikā delegācija iepazinās ar inovatīvu biznesa ideju realizēšanas iespējām Ārendālē un ar veidiem, kā pilsēta strādā, lai nodrošinātu tūristu pieplūdumu visa gada garumā. Tāpat tika apskatīts Asdālas centrs bērniem ar īpašām vajadzībām, kā arī Bomuldsfabriken izstāžu zāle – bijusī rūpnīca, kas pārvērsta par mūsdienīgu mākslas centru.
 
Paredzēts, ka oktobra sākumā abu Norvēģijas pašvaldību vadība sanāks kopā, lai vienotos par konkrētām sadarbības jomām un turpmāko pieredzes apmaiņas vizīšu laikiem.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"