46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 28. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta/ Александр, Денис
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Karjeras nedēļas laikā skolēni iepazīst mediķa profesiju

Фото: rezekne.lv
Vispārizglītojošo izglītības iestāžu “Karjeras nedēļas” ietvaros, ceturtdien, 20. oktobrī, arī SIA „Rēzeknes slimnīca” speciālisti tikās ar skolēniem, kuri viesojās slimnīcā ar mērķi izvēlēties un tuvāk iepazīt savu nākotnes profesiju, informē Laura Sondore-Strode, SIA "Rēzeknes slimnīca" sabiedrisko attiecību speciāliste.
Rēzeknes slimnīcu apmeklēja 26 Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzijas 10. klases skolēni. Klases audzinātāja Ginta Lubgāne norāda, ka Karjeras nedēļa paver plašākas iespējas iepazīt izglītības un darba pasauli. „Mans mērķis ir parādīt dažādas profesijas, lai skolēni jau 10. klasē izlemtu, ko studēt, jo 12. klasē tu nevari pēkšņi izdomāt kļūt par ārstu vai inženieri, atbilstošie priekšmeti pastiprināti jāapgūst jau tagad, nevis izlaiduma klasē,” savu apņēmību iepazīstināt skolēnus ne tikai ar SIA „Rēzeknes slimnīca”, bet arī ar citu pilsētā esošu uzņēmumu darbu pamato Lubgāne.
 
Tikšanās laikā SIA „Rēzeknes Slimnīca” veselības aprūpes vadītājs, dakteris Jāzeps Korsaks skolēniem pastāstīja par slimnīcā sniegtajiem pakalpojumiem un karjeras iespējām, galveno uzmanību veltot nākotnes profesiju iepazīšanai radošā un atraktīvā vidē.
 
Daži no skolēniem jau tagad ir apņēmības pilni savu nākotni saistīt ar medicīnu. Sabīne atzīst, ka viņai šī tikšanās bija gan saistoša, gan noderīga. „Tā kā man patīk un padodas ķīmija un bioloģija, es gribu kļūt par ārsti. Šodien es iepazinos ar slimnīcas darbu, ar ārstniecības iestādes darbiniekiem, uzzināju daudz ko jaunu un interesantu, un tas tikai stiprina manu apņēmību kļūt par ārsti. Tuvākajā nākotnē arī apsvēršu brīvprātīgā darba iespējas Rēzeknes slimnīcā,” apņēmības pilna ir desmitklasniece Sabīne. Savukārt Austris atzīst, ka par ārstu gan nedomājot kļūt, bet ieskats Rēzeknes slimnīcas ikdienā šķitis interesants: „Pirms kāda laika gulēju slimnīcā un atgriezties te vairs nav manos plānos. Kopumā interesanti, tikai gribējās vēl redzēt Pataloganatomijas nodaļu,” smaidot saka Austris, un līdzīgu „adrenalīna devu” vēlējās saņemt arī citi aptaujātie skolēni.
 
Karjeras nedēļas pasākumus jau piekto gadu organizē Valsts izglītības attīstības aģentūra sadarbībā ar pašvaldību izglītības pārvaldēm. 2016. gadā Karjeras nedēļas tēma ir „ES BŪŠU darba tirgū”.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"