46.lv
Piektdiena, 2024. g. 19. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Fanija, Vēsma/ Евтихий, Платонида, Ярема
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

RTA ārzemju studenti apmeklēja Siguldu

Фото: ru.lv
Oktobrī Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (RTA) Erasmus+ apmaiņas programmas un internacionālie studenti devās ekskursijā uz Siguldu, lai iepazītu Latvijas skaisto dabu un kultūru.
Ekskursija sākās ļoti agri un, kā pirmais apskates punkts bija izvēlēts strauji augošais lauku tūrisma uzņēmums „Ezeri”, kas piedāvā viesnīcas un spa pakalpojumus. Studentiem bija iespēja uzdot sev interesējošus jautājumus par uzņēmumu un tā darbību. Ārzemju studentiem bija iespēja redzēt, ka arī Latvijā var veiksmīgi uzsākt un attīstīt uzņēmējdarbību.
 
Vēlāk studentiem bija iespēja izbaudīt Siguldas trasē braucienu ar rodeļiem. Netālajā Gūtmaņa alā tika uzklausīts skumjais stāsts par Turaidas rozi. Nākamais apskates objekts bija Siguldas jaunā pils, kurā studentiem bija iespēja pašiem izgatavot suvenīrus – Siguldas spieķīšus un paturēt tos kā jauku piemiņu.
 
Ekskursijas noslēgumā tika apmeklēta Turaidas pils. No pils torņiem tika vērotas krāsainās koku galotnes. Brauciena laikā tika apskatīta maza daļa no Latvijas, kas ārzemju studentiem paliks atmiņā uz ilgu laiku.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"