46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

In memoriam. Viktors Vasiļevskis (1962. gada 20. decembris – 2017. gada 5. janvāris)

Фото: rezeknesnovads.lv
Kad aiziet krietni cilvēki, zeme un debesis aiztur elpu. Šodien debesis ir sastingušas…
Pēkšņi un negaidīti 5. janvārī Mūžības vārtus vēris Nagļu pagasta pārvaldnieks Viktors Vasiļevskis. Vīrs, tēvs, brālis. Draugs. Padomdevējs. Goda vīrs.
 
Dzimis pirms 54 gadiem – 1962. gada 20. decembrī Riebiņu pagastā. Mācījies Viļānu vidusskolā, pēc tam apguvis tehniķa-zivkopja arodu, 1981. gadā absolvējot Kazdangas sovhoztehnikumu. Darba gaitas uzsācis kā zivkopis Jāņa Raiņa kolhozā Jēkabpils rajonā. Pēc trim gadiem devies strādāt uz Nagļu zivsaimniecību. No 1984. gada visu Dieva nolikto mūžu ir bijis naglenietis – ar saknēm zemē un skatienu līdz apvārsnim.
 
Pēdējos septiņus gadus Viktors Vasiļevskis bija Nagļu pagasta pārvaldes vadītājs. Viktoram allaž ir bijis savs cilvēciskais un profesionālais viedoklis gan par pagasta attīstību, kultūrvides sakopšanu, pašdarbības kolektīvu un sporta dzīves atbalstu, gan saimniecisko jautājumu risināšanu. Savu zināšanu, pieredzes, tolerances, tālredzības un dziļās cilvēcības dēļ Viktors Vasiļevskis izpelnījies cieņu līdzcilvēku vidū. Viņš bija autoritāte jauniešiem, jo prata ar tiem atrast kopēju valodu, viņš bija savējais arī ilggadējo pagasta iedzīvotāju acīs. Darbīgs, punktuāls un precīzs. Viņa diena vienmēr sākās līdz ar saules lēktu un beidzās jau krietni pēc rieta. Atbildīgs par visiem – lieliem un maziem savas ģimenes locekļiem, pagasta ļaudīm, māju, dabu un dzīvo radību. Mīlošs vīrs dzīvesbiedrei Marijai. Gādīgs tēvs meitai Sabīnei un dēlam Dagnim. Uzticams draugs un padomdevējs. Domātājs – vislabākās domas viņam raisījās pie ezera vai medībās ejot, vai vīru lietas ierādot krustdēlam Danielam. Darītājs – paša rokām prata gan naglu sienā iedzīt, gan siltummezglus sakārtot, gan zāli nopļaut.
 
Uzticams draugs un padomdevējs. Viņa piemiņa vienmēr paliks līdzcilvēku sirdīs, domās un Lubāna ezera viļņos.
 
Dziļa cieņa, mīlestība un līdzjūtība Viktora dzīvesbiedrei, ģimenei, tuviniekiem un draugiem.
 
Atvadīšanās no Viktora Vasiļevska notiks otrdien, 10. janvārī, pulksten 11.00 no Viļānu Sv. Erceņģeļa Miķeļa Romas katoļu baznīcas. Zemes klēpī Viktors tiks guldīts Īdeņas kapsētā. 
 
Rēzeknes novada pašvaldība
 
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"