46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 18. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Jadviga, Laura/ Платон, Федора
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknes tautas teātris aicina uz tikšanos ar trim pingvīniem

Фото: Kultūras un tūrisma centrs
Trešdien, 11. janvārī plkst. 12.00 Rēzeknes kultūras namā mazos un lielos skatītājus aicinām uz tikšanos ar trim pingvīniem, kuri atrodas dilemmas priekšā… Rēzeknes Tautas teātra izrādē – Ulrihs Hūbs “Astoņos pie šķirsta” – stāsts par Pasaules plūdiem atklāsies pārsteidzošā un negaidītā aspektā, informē Maija Upeniece, pašvaldības aģentūras “Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs” reklāmas speciāliste.
Izrādē galvenie personāži ir trīs pingvīni, kuriem jāatrod atbilde, kā rīkoties, ja Noasa šķirstā vieta atvēlēta tikai diviem, bet viņi ir trīs – kurš paliks? Dievs Noam taču ir ļāvis līdzi ņemt tikai divus “no katras radības”. Kā gan lugas varoņiem izdosies “apiet“ šos noteikumus? Un kā, iekļuvuši šķirstā, pingvīni mēģinās saprast, kas ir Dievs un kāpēc Viņš uzsūtījis plūdus?
 
Lugas autors Ulrihs Hūbs viegli un asprātīgi, bet tajā pašā laikā ļoti nopietni iztirzā jautājumu par Dievu, nedodot vienu galīgo atbildi, kas ir Dievs un kāds ir Dievs, jo uz šo jautājumu mums katram pašam ir jāmeklē atbilde.
 
Izrāde rosina neļauties apkārtējo uzspiestajiem spriedumiem, bet katram pašam rast atbildes par to, kas dzīvē jāmācās, un apzināties dzīves vērtības.
 
Režisore – Māra Zaļaiskalns. Aktieri: Oskars Lustiks, Vija Dikule, Aldis Leidums, Ināra Apele, Kaspars Balodis. Telpa un tērpi – Ināra Apele. Gaismas un skaņa – Ints Salmiņš. No vācu valodas tulkojusi Jūlija Mihailova.
 
Biļetes (pieaugušajiem – 3,00 €, skolēniem un pensionāriem – 2,00 €) var iegādāties Rēzeknes kultūras nama kasē, tālr. 64622066.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"