46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 28. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta/ Александр, Денис
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Atsāksies drošas braukšanas apmācības Ančupānu kartodromā

Фото: publicitātes foto
Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Rēzeknes nodaļa sadarbībā ar Rēzeknes novada pašvaldību jau trešo gadu rīko drošas braukšanas konsultācijas ziemas laikā. Pirmā nodarbība Ančupānu kartodromā paredzēta 18. janvārī. Apmācības ir bez maksas.
Kā informēja CSDD Rēzeknes nodaļas vadītājs Vitālijs Keišs,nodarbību laikā direkcijas darbinieki īsi izstāstīs teorētiskos pamatus par automašīnas aprīkojumu, riepām u.c., kam pastiprināti jāpievērš uzmanība slidenos ceļa apstākļos. Tad katrs autovadītājs ar savu automašīnu varēs drošos poligona apstākļos izmēģināt, kā savaldīt automašīnu uz slidena ceļa, ekstremāli bremzēt, apbraukt uz ceļa pēkšņi parādījušos šķērsli.
 
Lai palielinātu drošību uz ceļa, no 2016. gada 1. novembra topošo autovadītāju teorētiskās un praktiskās apmācības programmās ir ieviests stingrāks regulējums vadīšanas apmācībām nelabvēlīgos apstākļos, piemēram, slidena ceļa gadījumā. Taču, kā uzsvēra V. Keišs, drošas braukšanas apmācībās nereti piedalās autovadītāji ar visai lielu braukšanas stāžu, kas vēl nekad nebija izmēģinājuši, ko nozīmē ekstremālā bremzēšana.
 
Divos gados drošas braukšanas apmācībās Ančupānu kartodromā jau ņēmuši dalību ap 100 autovadītāju. 2015. gadā nodarbības apmeklēja 92 autovadītāji; 2016. gadā — 59 autovadītāji (mainījās laika apstākļi, nokusa sniegs). V. Keišs uzsvēra arī veiksmīgo sadarbību, kas Ceļu satiksmes drošības direkcijai ir izveidojusies ar Rēzeknes novada pašvaldību, šajās apmācībās parasti piedalās arī Rēzeknes novada vidusskolu audzēkņi, kuri ar pašvaldības finansiālo atbalstu skolā apgūst B kategorijas braukšanas prasmi.
 
Vienā drošas braukšanas nodarbībā var piedalīties ap 5-6 ekipāžām, tāpēc CSDD lūdz iepriekš pieteikties pa tālruni 64623780.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"