46.lv
Piektdiena, 2024. g. 19. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Fanija, Vēsma/ Евтихий, Платонида, Ярема
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Brīvprātīgais darbs ar vien paliek populārs

Фото: JACis arhīvs
Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs Jaunatnes  iniciatīvu centrs “Draugu centrs” no 1.11.2016 līdz 30.11.2017 realizē Eiropas brīvprātīgā darba projektu “Friends with us”, līguma nr.  2016-2-LV02-KA105-001284. Tā mērķis ir popularizēt Eiropas brīvprātīgo darbu, veicinot jauniešu aktīvu līdzdalību jauniešu vidū, informē ARPC Jauniešu atvērtā centra “JACis” interešu izglītības skolotāja jauniešu jomā Jekaterina Silova.
Šī projekta ietvaros darbojas divi brīvprātīgie no Ukrainas - Jurijs un Andrejs Kidanovi. Ir pagājuši gandrīz trīs mēneši pēc projekta sākuma, un pa šo laiku daudz kas tika paveikts. Puiši ir paspējuši piedalīties Rēzeknes pilsētas jauniešu iniciatīvas konkursā “Pop iela 11” – “Lēciens nākotnē!”, Latvijas Republikas proklamēšanas dienai veltītajā skrējienā “Ieelpo Rēzekni” vadījuši iesildīšanas aktivitātes skrējiena dalībniekiem, apciemojuši ar informatīvo pasākumu par EBD iespējām - Ludzas jauniešu un bērnu centru, Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijas sporta zālē Latvijas Olimpiskās komitejas projekta “Sporto visa klase” ietvaros palīdzēja vadīt sporta aktivitātes, ka arī piedalījās labestības koncertā “Atver savu sirdi” sadarbībā ar biedrību “Eņģeli ar mums” un labdarības akcijā “Cilvēks cilvēkam”, sadarbībā ar ARPC “Zeimuļs” Rēzeknes pilsētas jauniešu domi. 
 
Bet tas vēl nav viss, tas ir tikai sākums, jo puiši ir aktīvi un atvērti visam jaunam. Un viņu plānos vēl ir daudz ideju, kurus grib realizēt. Brīvprātīgie aicina visus ieinteresētus apmeklēt bezmaksas ukraiņu valodas nodarbības, iepazīt Ukrainas vēsturi, kultūru un tradīcijas, ka arī piedalīties turnīros, ārā aktivitātes un informatīvajos pasākumos “Veselīga dzīves veida popularizēšana”, ka arī “Esi vesels sportojot”.
 
Andrejs un Jurijs ir sastopami divas reizes nedēļā ARPC Jauniešu atvērtajā centrā “JACis” (Kr.Valdemāra iela 21, tālr. +371 26455077) un trīs reizes nedēļā Jaunatnes iniciatīvu centrā “Draugu centrs” ( Atbrīvošanas aleja 166, +371 27878606), ka arī piedalīsies lielākajos pasākumos ARPC “Zeimuļs” ( Krasta iela 31). 
 
Šīs projekts tiek finansēts ar Eiropas Komisijas atbalstu, ERASMUS + programmas ietvaros.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"