46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknē atklāts pirmais reģionālais biznesa inkubators

Фото: LTV video fragments
Ar mērķi atbalstīt jaunu dzīvotspējīgu un konkurētspējīgu uzņēmumu izveidi un attīstību Latvijas reģionos turpmākā gada laikā valstī būs izveidoti 14 biznesa inkubatori un radošo industriju biznesa inkubators Rīgā. Nupat Latvijas Investīciju attīstības aģentūra (LIAA) Rēzeknē atklājusi pirmo reģionālo biznesa inkubatoru.

Rēzeknē durvis vēris pirmais Latvijas Investīciju attīstības aģentūras reģionālais biznesa inkubators. Šeit jaunajiem komersantiem un biznesa ideju autoriem būs iespēja saņemt kompleksu pakalpojumu klāstu un informāciju savas uzņēmējdarbības uzsākšanai vai attīstīšanai.
 
"Mēs beidzot esam sagaidījuši vietu, kur jebkurš cilvēks, kuram ir tikai ideja, kura vēl pat nav uzrakstīta uz papīra, kur viņš var atnākt pie kompetentas biznesa inkubatora komandas, to notestēt un saprast, kas viņam jādara, lai šī ideja kļūtu dzīvotspējīga," saka LIAA Biznesa inkubatoru departamenta direktore Laura Očagova
 
"Tās ir apmācības, tas ir arī finansiāls atbalsts pakalpojumos.
 
LIAA biznesa inkubatoru programmā var finansēt 50% no izdevumiem. Tie var būt gan mārketinga, gan reklāmas, telpu nomas izdevumi, īpaši ražošanas telpām," skaidro Rēzeknes biznesa inkubatora vadītāja Skaidrīte Baltace.
Tekstilrūpniecības uzņēmums ”Eco Fabrika” no Balviem 2011. gadā kā jaundibināts uzņēmums izmantoja iepriekšējā plānošanas perioda biznesa inkubatora pakalpojumus. Lai arī turpmāk pilnveidotu savu saimniecisko darbību, šobrīd pieteikušies jaunajai programmai.
 
"Ja ņem vērā jauna uzņēmuma budžetu, kurš parasti ir tikai ideja, varbūt pāris simti vai tūkstoši kabatā, ko varētu investēt, tad tas ir ļoti būtiski," uzskata SIA “Eco Fabrika” direktors Guntars Šults.
 
Tomēr, kā norāda jau pieredzējušie uzņēmēji, saimnieciskās darbības sākumposmā līdz ar finansiālu atbalstu tikpat nozīmīga ir arī ērta pieeja kvalitatīvai informācijai.
 
Tas, protams, atvieglos dzīvi iesācējiem, kuri nesaprot, no kā sākt, ko darīt.  Pirmā problēma - mums trūkst informācijas. Informācijas par sertifikāciju, par eksportu," uzsver Rēzeksne speciālās ekonomiskās zonas SIA “LATSTAB” valdes priekšsēdētājs Staņislavs Ratinskis.
 
Latgalē turpmāk darbosies divi reģionālie biznesa inkubatori: jaunatklātais Rēzeknē un arī Daugavpilī, tā dodot stimulu visai reģiona ekonomika attīstībai. Rēzeknes inkubatora pārziņā būs 11 Latgales pašvaldības. Līdz ar uzņēmumu “Eko fabrika” te jau ir uzņemti astoņi inkubējamie komersanti, kā arī sešas personas pieteikušās pirmsinkubācijas procesam.
 
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"