46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknē viesosies iluzionists Gabriels Gots

Фото: pasākuma afiša
4. februārī plkst. 15.00 Rēzeknes kultūras namā (Brāļu Skrindu ielā 3) viesosies iluzionists Gabriels Gots ar cirka šovu “Karabas”, kurā piedalīsies arī žonglieris Dmitrijs Pudovs, akrobāti “Street Warriors” u. c.  
Vai jums patīk cirks? Vai jums patīk maģija un fantastiskas pārvērtības? Iluzionists Gabriel Got piedāvā Latvijas cirka izrādes Eiropas līmenī un jau pagājušā gada aprīlī sāka tūri pa valsti ar augstas kvalitātes cirka šova programmu “Karabas”.
 
“Pirmo reizi es redzēju cirku televīzijā, kad man bija astoņi gadi. Biju redzējis arī baletu un teātri, bet nekas tā neaizrāva mani, kā cirka uzstāšanās. Ieraugot cirka šovu,  sapratu, ka šī joma ir īpaša, un man ļoti gribējās uzzināt par to vairāk. Tolaik īpaši trūka informācijas, šobrīd internetā ir daudz, bet tad vajadzēja meklēt grāmatas, klausīties stāstus… Bija ļoti grūti, bet jau 12 gadu vecumā es nolēmu, ka vēlos, lai man būtu savs cirks, kaut arī neviens no manas ģimenes nav bijis saistīts ar cirku”, – atceras mākslinieks.
 
Gabriel Got pieredzi ieguva pakāpeniski, tai līdzi nāca arī veiksme. Viss sākās ar žonglēšanu, ar laiku pārejot uz nažu mešanu, visbeidzot, apbrīnojamās publikas acu priekšā, aktieris prata radīt ilūziju un maģiju. Šobrīd gada laikā Gabriel Got sniedz apmēram 400 uzstāšanās. Katra viņa izrāde pārsteidz, izraisa apbrīnu un sajūsmina ikvienu skatītāju.
 
“Ilūzija – tā ir pavisam cita specifika, īpaši grūts žanrs, turklāt ilūzija – tas ir ļoti dārgi, lai numuri izdotos veiksmīgi, vajadzīga profesionāla komanda, kas darbosies saskaņoti un precīzi. Uzticamības pakāpe starp komandas dalībniekiem ir ļoti augsta un radās tikai pēc ilgāka laika, strādājot kopā. Rezultāts ir atkarīgs no katra numura dalībnieka precīzas un saskaņotas darbības. Tas ir kā armijas režīms: ja kāds ilūzijas šovā kavējas vismaz uz mirkli vai nepaveic darbību, kā nepieciešams, triks nav  izdevies. Ir tikai viena iespēja pārsteigt skatītāju”, – skaidro iluzionists.
 
“Agrāk esmu uzstājies kā aktieris trīs žanros: žonglēšana, ilūzija un nažu mešana. Cirks “Karabas” ir jauns izaicinājums, jauna pakāpe, jo cirks – tas ir liels kolektīvs, atbildība, savs uzņēmums, ko ir jāuztur un jārisina ne tikai radošus, bet arī finanšu un daudz citu jautājumu. Tas ir pavisam cits līmenis. Eiropas līmeņa un kvalitātes jaunā cirka “Karabas” izrāde notiek teatralizēti, bez ilgām pauzēm starp numuriem, bet ar gludām pārejām, un skatītājam šķiet, ka viņš atnācis uz teātri, kur katra nākamā aina, šajā gadījumā – uzstāšanās, turpinās un papildina viena otru, tāpēc izrāde paiet vienā elpas vilcienā. Skatītājs pat nenojauš, cik ātri paiet laiks,” – par jaunāko cirka programmas ideju stāsta Gabriel Got.
 
Latvijā pārsteidzoši jaunajā cirka šova programmā “Karabas”, kas 2016. gada aprīlī sāka tūri pa valsti, cirka cienītājus gaida oriģināli priekšnesumi, tādi kā, žonglēšana, nažu mešana, ilūzija, interaktīvie numuri, iesaistot skatītājus, klauna uzstāšanās, ekvilibristi, akrobātiskie triki, uguns šovs un citi.
 
“Triki, kurus skatītāji ieraudzīs jaunajā programmā, ir oriģināli, kurus iepriekš neviens nav redzējis. Es rūpīgi sekoju tam, lai manā šovā būtu jaunākās idejas, cenšos pievienot savu rokrakstu. Šovā ir arī leģendāri triki, tādi kā Harija Hudīni atbrīvošana, taču tie pārveidoti speciāli man un rada pilnīgi citu efektu. Vēl neatklāšu visus noslēpumus, jo tas būs patīkams pārsteigums skatītājiem, bet varu teikt, ka programma pārsteigs ar oriģinalitāti un vienreizējiem jaunumiem, es parādīšu arī trikus, ko esmu izdomājis pats”, – sola mākslinieks.
 
Iluzionists Gabriel Got izklaides tirgū piedāvā jaunu formātu – šī cirka izrāde būs pārsteidzoša, un arī turpmāk aktieris negrasās apstāties pie sasniegtā, laika gaitā pievienojot jaunus elementus, papildinot šovu, mēģinot to veidot perfektu. “Cirks – tā ir viena no mākslas formām, kur var demonstrēt cilvēku spējas. Īsts cirks pastāv tikai tad, ja tajā ir tādi elementi kā bailes, smiekli un pārsteigums. Ja cirka programma tādu nav, tad tas nav īsts cirks. Cirka izrāde “Karabas” noteikti pārsteigs, jo tā ir sagatavota labākā kvalitātē, nekā citas programmas. Turklāt es gribu apvienot māksliniekus, kuri palikuši bez darba, bet kuriem ir prasmes un vēlme uzstāties cirkā. Numura sagatavošana ietver sevī vairākas sastāvdaļas – sākot no kostīmiem un beidzot ar mūziku, nemaz nerunājot par tehniskiem faktoriem. Un to jāpasniedz publikai tik labā kvalitātē, lai lielākajai daļai  patīk. Tu daudz un ilgi strādā, meklē, mēģini un tad, parādot trikus uz skatuves, izvērtē skatītāju reakciju. Ja tev aplaudē un skatītāju acīs redzi pozitīvas emocijas un apmierinājumu – tas ir labākais novērtējums, tā ir motivācija, stimuls un apliecinājums tam, ka nebiji strādājis velti un jāturpina tādā pašā garā. Es savu dzīvi saistu ar cirku, tas ir mans sapnis, kas realizējies, un tas dara mani laimīgu”, – saka Gabriel Got.
 
Lai nepalaistu garām jaunā cirka izrādi “Karabas” savā pilsētā, sekojiet mūsu mājas lapai: https://www.facebook.com/cirkskarabas un noteikti noskatieties video, kas atvērs burvju daļu šova izrādē un iepazīstinās ar jaunu cirka programmu: 
 

Biļetes (3, 5, 7, 10, 15 EUR, grupām atlaides, skat. pielikumā) varēs iegādāties divas stundas pirms izrādes vai rezervējot pa tālruni 26862740. 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"