46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 28. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta/ Александр, Денис
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Ceļus Rēzeknē turpmāk kops un uzturēs SIA “Ceļi un tilti”

Фото: facebook.com
Saskaņā ar Rēzeknes pilsētas domes iepirkuma „Rēzeknes pilsētas ielu remontdarbi un ikdienas uzturēšana, tajā skaitā, tranzīta ielu” rezultātiem, 2017. gadā par pilsētas ielu uzturēšanu rūpēsies uzņēmums SIA “Ceļi un Tilti”, kurš darbu uzsāks 17. janvārī.
Pagājušajā gadā par pilsētas ielu stāvokli atbildīgs bija uzņēmums a/s „Latvijas autoceļu uzturētājs”, taču SIA “Ceļi un Tilti” piedāvātā līgumcena – 394 999 eiro – šogad bija izdevīgākais variants, paskaidroja Rēzeknes pilsētas domes Pilsētas saimniecības pārvaldē, kas uzraudzīs uzņēmuma darbu.
 
Galvenie uzņēmuma pienākumi ziemas periodā ir ielu tīrīšana un slīdes novēršana, kā arī ielu remonts, bet vasarā – ielu remonts un greiderēšana.
 
Ielu tīrīšana Rēzeknē tiek veikta atbilstoši laika apstākļiem un Ministru kabineta noteikumiem Nr. 871, saskaņā ar kuriem visi autoceļi ir iedalāmi četrās kategorijās. Tas arī nosaka to, kāda kopšana nepieciešamā konkrētajā ielas posmā. Piemēram, Rēzeknē Atbrīvošanas aleja ir galvenā tranzīta maģistrāle un tā attiecināma augstākajai kategorijai „A”, kurai tiek piemērotas īpaši augstas ielas tīrīšanas un iespējamās slīdes novēršanas prasības. „B” kategorijas ielas (kā Latgales, Zilupes, K.Barona, Blaumaņa, Dzelzceļnieku, Raiņa, Rīgas un dažas citas) ir jāattīra no sniega sešu stundu laikā, „C” kategorijas ielas (piemēram, Baznīcas, Pulkveža Brieža, Kosmonautu, Lauku u.c.) – 18 stundu laikā. Vairākums nomaļāku ielu ar visai zemu kustības intensitāti un pa kurām nekursē sabiedriskais transports, attiecināmas „D” kategorijai. Saskaņā ar augstākminētajiem Ministru kabineta noteikumiem, šādas ielas ir jātīra nepieciešamības gadījumā.
 
Jāatzīmē, ka ceļu uzturēšanas kvalitāte ziemā ir atkarīga no tā, vai pa ielām var izbraukt tehnika, vai uz šiem ceļiem nav saliktas mašīnas, tāpēc lūgums pilsētas iedzīvotājiem neatstāt mašīnas braucamajā daļā, lai SIA “Ceļi un Tilti” varētu nodrošināt savlaicīgu un kvalitatīvu ielu tīrīšanu pilsētā.
 
Gadījumā, ja pilsētas iedzīvotājiem rodas jautājumi vai sūdzības par ielu stāvokli, var sazināties ar uzņēmuma SIA “Ceļi un Tilti” kontaktpersonu pa telefonu 22022907 vai arī Rēzeknes pilsētas domes Pilsētas saimniecības pārvaldi - 646-07619. 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"