46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

“Erudīta” otrajā kārtā uzvaras laurus plūc Nautrēnu vidusskolas I un II komanda

Фото: rezeknesnovads.lv
Rēzeknes novada un Viļānu novada erudīcijas konkursa „Latvijas kultūrvēsturiskie novadi” otrajā spēlē komandas rādīja savas zināšanas par Zemgali. Konkursā tika piedāvāti dažādi uzdevumi un jautājumi par pilsētām, ievērojamiem cilvēkiem, par Zemgales vēsturi, arhitektūras pieminekļiem. Skolēni zināja, ka Jelgavā notika pirmais gaisa balonu lidojums, ka Pokaiņu mežs ir vieta, kuru dēvē par Latvijas X failiem, ka Zebrus ezers ir lielākais Dobeles novadā, ka Mēmeles krastā atrodas Viļa Plūdoņa dzimtās mājas, ka Tukuma Katrīna ir bronzas skulptūra. Šoreiz komandām bija jāgatavo arī muzikālās pauzes, informē Anita Rudziša Izglītības pārvaldes interešu izglītības speciāliste.
Apkopojot spēles rezultātus, tika noskaidrots, ka 1. vietā ar 28 punktiem ierindojās abas Nautrēnu vidusskolas komandas. 2. vietā ar 24,5 punktiem palika Maltas vidusskolas I komanda, savukārt 3. vietu ar 24 punktiem ieguva Maltas vidusskolas II komanda.
 
Pēc divām spēlēm līdera pozīcijas joprojām saglabā Maltas vidusskolas I komanda, viņiem 54 punkti. 2. vietā ar 49 punktiem ir ierindojusies Nautrēnu vidusskolas II komanda, aiz sevis atstājot savus skolasbiedrus – Nautrēnu I komandu – ar 48,5 punktiem. 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"