46.lv
Piektdiena, 2024. g. 19. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Fanija, Vēsma/ Евтихий, Платонида, Ярема
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

50 Rēzeknes jaunieši tiks uzņemti jaunsardzē

Фото: nra.lv
Piektdien, 20. janvārī, Barikāžu atceres pasākuma ietvaros Latgales Kultūrvēstures muzejā Rēzeknē notiks jaunsargu svinīgā solījuma ceremonija, kuras laikā 50 Rēzeknes pilsētas skolēni dos jaunsarga solījumu un tiks uzņemti Jaunsardzē.
„Šis Rēzeknes jaunsargu vienībai  ir liels pasākums, priecājos, ka pilsētas jaunsargu saime, kurā šobrīd ir 241 jaunsargs, papildināsies ar tik lielu skolēnu skaitu”, saka Jaunsardzes 2.Novada daļas vadītājs Juris Lelis.
 
Jaunsargu rindas papildinās skolēni vecumā no 10 līdz 17 gadiem, gan zēni, gan meitenes.
 
Rēzeknes pilsētā nodarbības jaunsargiem šobrīd notiek četrās vispārizglītojošās skolās un Rēzeknes tehnikumā, ar jaunsargiem darbojas instruktori Juris Gedušs un Deniss Morozs, kā arī sabiedriskais instruktors Uldis Lupiks.
 
Lielākā daļa no viņiem pirmssolījuma apmācību uzsāka mācību gada sākumā, jo jaunsarga kandidātam tiek noteikts 3 mēnešu pārbaudes laiks, kurā viņš apgūst pamatzināšanas.
 
Pēc sekmīgi izturēta pārbaudes laika jaunsarga kandidāts svinīgos apstākļos dod solījumu: “Es, Latvijas Republikas jaunsargs svinīgi apsolos nežēlot savus spēkus un prātu labākas dzīves veidošanai manas dzimtās zemes un Latvijas tautas labā. Apsolos pēc labākās sirdsapziņas veikt jaunsarga pienākumus.” Pēc solījuma pieņemšanas jaunsarga kandidāts tiek uzņemts Jaunsardzē un saņem jaunsarga apliecību. Jaunsargu devīze ― “Augsim Latvijai!” Jaunsardzē jaunieši iestājas brīvprātīgi. Par jaunsargu var kļūt ikviens Latvijas iedzīvotājs vecumā no 10 līdz 21 gadiem. Jaunsargam ir jāprot Latvijas Republikas valsts valoda.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"