46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Katram savas kamanas jeb sapnis par dalību kamanu suņu sporta sacensībās

Фото: ru.lv
Lai īstenotu savas ieceres un piepildītu sapņus, lieti noder tas, ka ir dažādi projektu un ideju konkursi, kuros var iegūt finansējumu sava mērķa īstenošanai. Rēzeknes Augstskolas (tagadējā Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija) absolventi Ilze Dovgiallo un Nikolajs Kravcovs ir no tiem jauniešiem, kuri ne tikai atraduši darbu savā specialitātē un veiksmīgi pielieto studiju laikā iegūtās zināšanas, bet paralēli arī atrod laiku savam kopīgajam vaļaspriekam – audzina haskiju Rendu un startē sacensībās. Viņu sapnis, kas ir pieteikts konkursā „Maksimālisti”, ir iegādāties sporta kamanas, lai piedalītos kamanu suņu sporta sacensībās.
Suņu meitene Renda atrod sev jaunu ģimeni
 
Gan Ilze, gan Nikolajs sevi uzskata par rēzekniešiem, kurus dzīve ir aizvedusi tālāk pasaulē. Ilze ir absolvējusi Rēzeknes Augstskolas bakalaura studiju programmu „Vides inženieris” un Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas maģistra studiju programmu „Vides aizsardzība”. Viņa strādā Valsts vides dienesta Valmieras reģionālajā vides pārvaldē par Kontroles daļas Piesārņojuma kontroles sektora vecāko inspektori. Savukārt Nikolajs ir Rēzeknes Augstskolas bakalaura studiju programmas „Ģeogrāfijas un sociālo zinību skolotājs” absolvents un strādā Liepas pamatskolā par skolotāju – māca vēsturi, ģeogrāfiju, sociālās zinības un vada Tehniskās jaunrades pulciņu.
 
Nikolajs Rendu esot atradis sludinājumu portālā ss.lv. Rendas pirmais saimnieks vairs nespējis par suni rūpēties un bija gatavs to kādam atdot. „Tā 2015. gada 18. oktobrī mūsu ģimenei pievienojās gandrīz gadu jaunā Sibīrijas haskiju meitene Renda. Starp citu, Rendas dzimšanas dienas datums ir 18. novembris. Rendai vārdu ielika iepriekšējais saimnieks. Viņš gan piedāvāja likt citu vārdu, taču mēs nevēlējāmies mainīt suņa identitāti tāpēc vien, ka mainās saimnieks, un patiesībā Renda mums likās ļoti piemērots vārds,” atklāj Ilze.
 
Pirmie panākumi sacensībās
 
Kad Renda nonāca Ilzes un Nikolaja ģimenē, abi saprata, ka jaunais ģimenes loceklis ir hiperaktīvs un viņam nepietiek ar spēlēšanos kopā ar citiem suņiem voljērā. „Mēs nolēmām sākt Rendu trenēt kā sporta suni. Lasījām dažāda veida literatūru, kā strādāt ar haskijiem, kuri jau vēsturiski ir darba suņi. Tad nu saviem spēkiem iegādājāmies sporta iemauktus un dažāda veida sakabes, kas domātas, lai treniņu laikā netraumētu suni. Sākām trenēties, velkot bērnu ragaviņas un tajā ieliktu svaru, taču pie tā Renda ātri vien pierada, viņa ātri uzņēma ātrumu, taču nenogura,” Rendas saimnieki atklāj, kā  nolēma sākt trenēt Rendu, lai viņa varētu piedalīties sacensībās.
 
 Ar esošo ekipējumu piedalāmies „Latvijas čempionāta 2016” un „Baltic Winter championship 2016” minipūlinga disciplīnās,” stāsta Ilze, piebilstot, ka minipūlings ir disciplīna, kurā suns 100 m garu distanci pievar maksimāli ātri, velkot 50 % no sava svara, velkamais svars var mainīties dažādās sacensībās. „Labākais Rendas rezultāts bija 15:43, kas priekš pirmās reizes ir labi. Šogad nolēmām startēt jau nopietnākā līmenī – piedalāmies Zemgales kinoloģiskā kluba rīkotajās minipūlinga sacensībās „ĀTRĀK! SMAGĀK! TĀLĀK!”. Ņemot vērā, ka neesam kinologi un neesam mācījušies speciālās suņu skolās, mūsu rezultāti sacensībās ir ļoti labi. 100 m distanci mūsu suņu meitene pievarēja 13:71, iegūstot 4. vietu.”
 
Vēlas īstenot izlolotu sapni
 
Nikolajam un Ilzei ir kāds sapnis, ko viņi noteikti vēlas īstenot, tomēr tam ir nepieciešams arī līdzcilvēku atbalsts. „Mūsu sapnis ir piedalīties un uzvarēt dažādās kamanu suņu sporta sacensībās, bet, lai to īstenotu, mums ir nepieciešamas sporta kamanas. Ar tādām kamanām un suņu pajūgu var startēt sacensībās, kur distances garums jau mērāms kilometros – 6 km, 20 km, pat 40 km un vairāk,” stāsta Ilze.
 
Ilze ar Nikolaju no visas sirds ir nodevušies suņu sportam un pašlaik gatavojas savā ģimenē uzņemt vēl vienu haskiju. Šis projekts, kā abi atzīst, ir lieliska iespēja maksimāli piepildīt izloloto sapni. Ikviena balss ir noderīga, jo tā ved tuvāk mērķim. Tieši tāpēc, ja Tevi uzrunāja Ilzes, Nikolaja un Rendas aizraušanās un Tu gribi, lai enerģiskā suņu meitene startē arvien jaunās sacensībās, tad sportiskā trijotne ļoti priecāsies, ja nobalsosi par viņu iesniegto projektu „Katram savas KAMANAS, arī mūsu ģimenei!” (http://www.maksimalisti.lv/lv/details/100/). Balsot var līdz 27. februārim katru dienu vienu reizi no sava sociālo tīklu (Facebook.com, Twitter.com, Draugiem.lv) profila.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"