46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 25. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Bārbala, Līksma/ Зиновий, Давид, Иван
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Nagļu pagasta iedzīvotāji sapulcē nosauc kandidātus pagasta pārvaldes vadītāja amatam

Фото: rezeknesnovads.lv
Kopš presē parādījās ziņa, ka Nagļos jāizvirza kandidāts pagasta pārvaldes vadītāja amatam, parasti klusajā, mierīgajā ciematā miera vairs nebija itin nemaz. Ļaudis jutās satraukti – kas būs mūsu jaunais saimnieks? Tāpēc tika spriests ilgi un prātīgi, jo vadīt pagastu, kaut arī pavisam nelielu, nav vis joka lieta, informē Nagļu tautas nama vadītāja Anna Baleiša.
Daži jutās vīlušies nolikumā, kurā teikts, ka obligāts nosacījums – augstākā izglītība. Jo dzīvē nereti ir tā, ka cilvēki arī bez augstām skolām lieliski tiek galā ar gudrām un svarīgām lietām. Turpretī dažs pat ar vissvarīgāko diplomu sabiedrībai nav devis itin nekāda labuma.
 
Nu beidzot lielās sapulces laiks bija klāt. Nagļu tautas nams pildījās ar ļaudīm. Pavisam kopā – 67 interesenti.
 
Sapulces ievadā Rēzeknes novada domes priekšsēdētājs Monvīds Švarcs īsi paskaidroja lietas būtību – izvēliet sev tīkamus kandidātus, kurus pēcāk novadā iztaujās profesionāļu komanda, lai uzzinātu viņu redzējumus par Nagļu pagasta attīstību. Monvīds Švarcs svarīgajam amatam ieteica virzīt visatbilstošākos, visprofesionālākos cilvēkus.
 
Kaut arī visu iepriekšējo nedēļu Nagļos tika minēti vismaz 7 kandidāti, sapulcē izvirzīja tikai četrus: Jāni Volku, Daci Stikāni, Žani Jesko un Viktoru Zalužinski.
 
Nagļu tautas vairākuma favorīts bija Jānis Volks. Žēl, bet viņš no kandidēšanas atteicās. Kāpēc? Jānim jau ir stabils, labs darbs novada domē. Savā specialitātē viņš strādā jau vairākus gadus un savu darbu labi prot un mīl.
 
Arī Žanis Jesko publikai laipni pateicās par dāvāto uzticību, taču no pārvaldes vadītāja amata kategoriski atteicās. Savu lēmumu viņš pamatoja šādi: valsts iestādē nostrādāti 7 gadi, nav īsti paticis. Labāk veikt savu saimniecisko darbību. Jāpiebilst, ka Žanis Jesko ir populārs jaunais bitenieks. Vēl Žanis atklāja, ka biškopība ir diezgan ienesīgs arods, tā ka viņš nepavisam nejūt vajadzību pēc pārmaiņām karjerā.
 
Viktors Zalužinskis savu kandidatūru atsauca vien tāpēc, ka viņam nav augstākās izglītības. Tauta ciena Viktoru, jo viņš ir darbīgs un labs saimnieks, ļoti izpalīdzīgs, darbojas arī iedzīvotāju konsultatīvajā padomē.
 
Trīs kandidāti atteicās, tāpēc atlika ļoti cerēt, ka neatteiksies ceturtais – Dace Stikāne. Dace jutās samulsusi no tautas dāvātās uzticības, taču, par laimi, neteica nē. Dace ļaužu cieņu un mīlestību ir iemantojusi kā gudra, inteliģenta, dāsna, izpalīdzīga un darbīga dāma. Nevar nepamanīt arī Daces sirsnību un laipnību.
 
Dace Stikāne ir dzimusi 1977. gadā, kaimiņu pagastā – Rikavā. Mācījusies Nagļu skolā, Viļānu mūzikas skolā. Vidējo izglītību ieguvusi Rēzeknē, absolvējusi Rēzeknes Augstskolu. Ieprecējusies Nagļu pagastā, ar vīru Aigaru ģimenē audzina trīs dēlus. Strādā par grāmatvedi ģimenes uzņēmumā. Daudzus gadus sekmīgi vada pagasta konsultatīvo padomi. Aktīvi piedalās pagasta sabiedriskajā dzīvē – apmeklē visus tautas nama sarīkojumus, dzied vokālajā ansamblī “Trio Rondo”.
 
Nagļu ļaudis ļoti cer, ka savs pārvaldnieks viņiem drīzumā būs. Labs pārvaldnieks.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"