46.lv
Otrdiena, 2024. g. 23. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Georgs, Jurģis, Juris/ Терентий, Яков, Александр
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknes pilsētas Erudīts – 2017

Фото: rezekne.lv
Ceturtdien, 16. februārī Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā “Zeimuļs” pulcējās Rēzeknes pilsētas vispārizglītojošo un profesionālo mācību iestāžu vidusskolēni, lai piedalītos ceturtajā sezonas spēlē „Erudīts – 2017”.
Konkurss tiek rīkots ar mērķi veicināt jauniešu padziļinātās zināšanas par Latvijas vēsturi, rosināt uz aktīvu līdzdalību sabiedriskajos un vēstures izzinošajos procesos, kā arī darboties grupā un pieņemt kopīgos lēmumus.
 
Ceturtā spēle tika veltīta Zemgalei, kādreiz tautā sauktai Simkalai, un tās vēsturei. Visas spēles gaitā audzēkņos varēja manīt cīņas sparu, kas virzīja viņus uz kopīgu mērķu sasniegšanu un nozīmīgo faktu atsaukšanu atmiņā. Sezonas ceturtā spēle tika uzsākta ar ātro jautājumu, kas tika veltīts Zemgales svētkiem un festivāliem. Šo svētku starpā bija Ledus skulptūru festivāls, Vispārējie Latvijas Piena, Maizes un Medus svētki, Dārza svētki Likteņdārzā un daudzi citi. Otrā ātrjautājumā jauniešiem vajadzēja uzrakstīt Zemgales objektu nosaukumus un valdnieku vārdus, kas saistīti ar Zemgales vēsturi. Šīs spēles laikā vispārizglītojošo un profesionālo mācību iestāžu audzēkņiem tika uzdoti dažādi jautājumi, kuru atbildes ir meklējamas gan mūsdienu vēsturē, gan arī senākā pagātnē.
 
Pasākuma muzikālajā pauzē uzstājās un mūs visus priecēja atraktīvie un radošie Rēzeknes 1. Valsts ģimnāzijas pārstāvji Kristīne Mihailova un Dāvis Mortuzāns, kas ar savu  skanīgo priekšnesumu izpelnījās vētrainus aplausus.
 
Spēlē šoreiz tika pārstāvētas 7 Rēzeknes pilsētas vispārizglītojošās un profesionālās mācību iestādes. Ceturtās spēles uzvarētāji ir Rēzeknes 5 vidusskolas komanda “ Deus Vuļt”, kas ieguva šajā spēlē 21 punktu, otrās vietas ieguvēji ir Rēzeknes valsts poļu ģimnāzija, kas saņēma 20 punktus un trešo vietu ieguva Rēzeknes 1.Valsts ģimnāzijas komanda, iegūstot šajā spēlē 18 punktus.
 
Vēlamies izteikt savu pateicību visiem šīs spēles dalībniekiem par aktīvu iesaistīšanos, skolotājiem – konsultantiem par sagatavotiem audzēkņiem. Paldies visiem, kas palīdzēja šīs spēles organizēšanā – Eiropas brīvprātīgā darba veicējiem Melyne no Francijas un Camillai no Itālijas, ARPC interešu izglītības metodiķei Olitai Kuksai, ARPC jaunatnes darbiniecei Danai Pavļukevičai, tehnisko darbinieku komandai.
 
23. martā plkst. 15.00 Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs “Zeimuļs” gaida Rēzeknes pilsētas vispārizglītojošo un profesionālo mācību iestāžu vidusskolēnus uz noslēdzošo spēli, kas veltīta Rīgas reģionam.
 
Uz tikšanos 23. martā ARPC “Zeimuļs”!
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"