46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 25. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Bārbala, Līksma/ Зиновий, Давид, Иван
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

VIDEO: Ēnu diena Valsts robežsardzes koledžā

Фото: VRK arhīvs
Valsts robežsardzes koledža ir vienīgā izglītības iestāde, kas profesionāli sagatavo un apmāca kadetus dienestam valsts robežas drošības nodrošināšanai. Šogad ēnu dienā Latgales reģiona skolēni īpašu interesi izrādīja par šīs izglītības iestādes darbību, iepazīstot gan kinologu dienesta darbu, kā arī gūstot plašāku ieskatu nozares specifikā. Šie jaunieši pieļauj domu savu nākotni saistīt tieši ar robežsardzi.

Jauniešiem bija iespēja uzzināt visu par kadetu ikdienu un VRK Profesionālās izglītības dienesta mācību rotu komandieru pavadībā redzēt, kā notiek rīta apskate, izvade, soļošana ierindā. Kopā ar VRK pedagogiem  ēnas varēja vērot nodarbību gaitu, kā arī aktīvi piedalīties dokumentu tehniskās izpētes procesā, ar speciālo līdzekļu palīdzību mēģinot atšķirt viltotos dokumentus no oriģināliem. 
 
VRK Kinoloģijas dienesta Kinoloģijas centra vecākā inspektora pavadībā ēnas vēroja kinologu darbu, iepazinās ar dienesta suņu izmantošanas īpatnībām, kā arī uzdeva sev interesējošus jautājumus, piem., kā kļūt par kinologu, kā apmācīt dienesta suni u.c.
 
Kā atzīmēja jaunieši, ļoti interesanti bija ēnot VRK Lauku mācību centrā, kur notiek šaušanas nodarbības, turēt rokās īstu ieroci, mēģināt to izjaukt un salikt.
 
Pasākuma noslēgumā ēnas devās ekskursijā, kur iepazinās ar VRK darbību, apskatīja materiāli tehnisko bāzi: mācību auditorijas, bibliotēku, Dienesta viesnīcu, Mācību robežkontroles punktu, Kinoloģijas centru, Sporta mācību centru un Valsts robežsardzes muzeju.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"