46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Dricānos izskanējis Ontona Matvejāna piemiņas pasākums “Dziesma vēl nebeidzas…”

Фото: rezeknesnovads.lv
Lai istabā ienāktu saules gaisma, ir jātver logi, durvis. Citādi būs tumšs. Saulei ir daudz staru. Ikviens no tiem palīdz izstarot gaismu un siltumu zemei, cilvēkiem. Lai cilvēks spētu izstarot un dāvāt gaismu citiem, viņam jābūt īpašam. Dricānu pagasta ievērojamāko cilvēku – Ontonu Matvejānu – var salīdzināt ar SAULI. Tik daudz talanta stariņu viņš izstaroja – skolotājs, katehēts, komponists, MAESTRO, ērģelnieks, dzejnieks, rakstnieks, sabiedriskais darbinieks, savas mājas saimnieks. Viņa ieguldījums un devums dzimtā pagasta, novada slavināšanā Latvijas mērogā ir neatsverams.
19. februāra rīts Dricānos sākas ar Sv. Misi Dricānu baznīcā. Plkst. 11.00 cilvēki ieradās Dricānu kultūras namā, lai godinātu un atcerētos skolotāju Ontonu Matvejānu. kas dzimis 1937. gada 16. februārī Rēzeknes apriņķa Dricānu pagasta Asinovā. Pasākumu vadīja Dricānu vēsturniece un skolotāja Silvija Laizāne. Viņa mūža gājumu caurvija ar viņa sacerētajiem darbiem, kurus izpildīja “Dricānu Dominante”, Dricānu vidusskolas 4. klase, 8.-12.klašu vokālais ansamblis, vokālais ansamblis “Sidrabrasa”, folkloras kopa “Bolta vīšņa”, sieviešu koris “Taunadze”, garīgo dziesmu ansamblis “Almus” un Dricānu kultūras nama kapela.
 
Pasākums bija sirsnīgs un siltuma pilns. Viņa dzīvesbiedre skolotāja Anna Matvejāne ar pārliecību teica – Ontona Matvejāna mantojums nu ir nodots drošās rokās.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"