46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 28. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta/ Александр, Денис
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

ATV skolēni apmeklē uzņēmumu NewFuels Rēzeknē

Фото: ATV
8. februārī Austrumlatvijas Tehnoloģiju vidusskolas skolēni devās mācību pārgājienā uz granulu ražotni “NewFuels” Rēzeknē, kura mērķis ir ražot ekoloģiski tīru un ekonomiski izdevīgu enerģijas avotu, ražošanā izmantojot mežrūpniecības atlikumus.
SIA „NewFuels” RSEZ – lielākā kokskaidu granulu ražotne Latvijā ar ražošanas kapacitāti virs 240 000 tonnām gadā - pilsētas industriālajā zonā darbojas kopš 2010.gada. 2015.gadā tika veikta vērienīga ekspansija dubultojot ražotnes jaudu, kā arī nodrošinot iespēju, ka NewFuels ir spējīgs ražot gan industriālo, gan mājsaimniecības granulu. Uzņēmuma pamatkapitālu veido 100% ārvalstu investoru ieguldījumi, kas šobrīd ir 23 miljoni EUR. Tās ir vienas no lielākajām tiešajām ārzemju investīcijām Latgalē. Izvērtējot 2015. gada rādītājus, SIA “NewFuels” RSEZtika piešķirts“Gada uzņēmuma” apbalvojums, kā arī uzņēmums komercsabiedrību gada balvas konkursā saņēma 1. vietu nominācijās “Gada investīcijas” un “Straujāk augušais uzņēmums”, 2. vietu nominācijās “Gada ražotājs”, “Lielākais nodokļu maksātājs” un “Lielākais eksportētājs”. Pēc sociālo partneru ierosinājuma uzņēmumam tika piešķirts arī Atzinības raksts “Par nodarbinātības veicināšanu”.
 
Skolēni varēja aplūkot tehnoloģisko procesu uzņēmumā, kas sākas ar lapu un skuju koku sašķirošanu. Pēc tam malka nonāk šķeldotājā un tiek pārstrādāta tehnoloģiskajā šķeldā, kas tiek safleikota un attīrīta no svešķermeņiem. Tālāk šis materiāls tiek nogādāts vienā no divām ražotnes žāvētavām, bet šķelda no mežrūpniecības atlikumiem tiek izlietota kurtuvē. Izejot konkrētu tehnoloģisko procesu, materiāls nokļūst presēšanas iekārtā, kur speciālas preses taisa 6 mm vai 8 mm lielas granulas, kas ir tehnoloģiskā procesa galaprodukts. Uzņēmuma produkcija 100% tiek eksportēta uz ārzemēm.
 
Tāpat jāatzīmē, ka pie uzņēmuma ir atvērta arī koģenerācijas stacija, kas nodrošina iespēju ražot elektroenerģiju un apgādā granulu rūpnīcu ar nepieciešamo siltumenerģiju.
 
Paldies uzņēmumam “NewFuels” par doto iespēju iepazīties ar ražošanas procesu un tā pārstāvei Agitai Naglei par interesanto stāstījumu!
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"