46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 25. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Bārbala, Līksma/ Зиновий, Давид, Иван
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Iedzīvotāji aicināti iesaistīties Rēzeknes pilsētas teritorijas plānojuma izstrādē

Фото: Artūrs Zaremba / Facebook.com
Pamatojoties uz Rēzeknes pilsētas domes lēmumu, uzsākta jauna teritorijas plānojuma izstrāde, tāpēc Rēzeknes pilsētas dome izstrādes procesā aicina iesaistīties arī iedzīvotājus, informē Marina Labanovska, Rēzeknes pilsētas domes Attīstības pārvaldes telpiskās attīstības plānotāja – projektu vadītāja.
Saskaņā ar Latvijas Republikā spēkā esošo likumdošanu pašvaldības teritorijas plānojums ir attīstības plānošanas dokuments, kurā noteiktas prasības teritorijas izmantošanai un apbūvei, tajā skaitā funkcionālais zonējums, publiskā infrastruktūra, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi, kā arī citi teritorijas izmantošanas nosacījumi.
 
Pilsētas teritorijas plānojuma izstrādes jautājums aktualizēts, jo pēdējo gadu laikā ir mainījušies ar teritorijas plānošanu saistītie normatīvie akti, kā arī vairāku zemesgabalu noteiktās izmantošanas neatbilst pilsētas nākotnes plāniem. Rēzeknes pilsētas teritorijas plānojums būs ilgtermiņa plānošanas dokuments, kur rakstiski un grafiski tiks parādītas teritorijas attīstības iespējas, virzieni un ierobežojumi, noteikts teritorijas funkcionālais zonējums. Veidojot šo dokumentu, tiks ņemta vērā Rēzeknes pilsētas ilgtspējīgas attīstības stratēģija 2030. gadam, kas definē pilsētas ilgtermiņa attīstības vīziju, stratēģiskos mērķus, ilgtermiņa prioritātes un telpiskās attīstības perspektīvu. Papildus tam, tiks ievērota Rēzeknes pilsētas attīstības programma 2014. – 2020. gadam.
 
Teritorijas plānošanai ir būtiska ietekme uz iedzīvotāju dzīves kvalitāti, ekonomisko un nekustamā īpašuma attīstību, jo teritorijas plānojums ir pamats jebkādai darbībai ar zemi, savukārt,  būvniecība ir kā teritorijas plānošanas turpinājums. Teritorijas plānošana nodrošina teritorijas attīstības vadīšanu, līdzsvarojot visu ieinteresēto pušu intereses, un nodrošina tiesisko stabilitāti attiecīgās teritorijas izmantošanā ilgākā laika posmā. Teritorijas plānojums nosaka arī ir īpašuma tiesību izmantošanas ierobežojumus, jo ar teritorijas plānojumu privāttiesiskā rīcības brīvība tiek ierobežota par labu sabiedrības interesēm. Teritorijas plānojums rada privātpersonām pienākumu apsaimniekot savu īpašumu, ievērot teritorijas izmantošanas un apbūves nosacījumus. Turklāt teritorijas plānošana un būvniecība ir cieši saistīta ar sabiedrības interesēm un tiesībām uz labvēlīgu vidi un privātpersonas īpašumtiesībām.
 
Teritorijas plānojuma izstrādei ir būtiska loma, gan raugoties no sabiedrības kopējo interešu, gan no individuālo interešu skatu punkta (tiesību īstenošana un ierobežošana). Līdz ar to nozīmīgs posms teritorijas plānošanas procesā ir efektīva sabiedrības līdzdalība.
 
Rēzeknes pilsētas pašvaldība un teritorijas plānojuma izstrādātājs SIA “Metrum” lūdz iedzīvotājus izmantot iespēju un iesaistīties pilsētas teritorijas plānojuma izstrādē.
Rakstiskus priekšlikumus un ieteikumus teritorijas plānojuma izstrādei var iesniegt personīgi Rēzeknes pilsētas domē – Iedzīvotāju apkalpošanas centrā vai, sūtot pa pastu, līdz 2017. gada 21.aprīlim, adrese: Rēzeknes pilsētas dome, Atbrīvošanas aleja 93, Rēzekne,  LV 4601. Fiziskām personām nepieciešams norādīt savu vārdu, uzvārdu, adresi, juridiskām personām – nosaukumu, reģistrācijas datus, adresi, lai varam rakstiski sniegt atbildes par Jūsu iesnieguma tālāku virzību.  Ja iesniegumu noformējat kā elektronisku dokumentu, tad lūdzam to sūtīt uz e-pasta adresi - dome@rezekne.lv. Iesnieguma veidlapa atrodama pielikumā.
 
Lūdzam iedzīvotājus būt atsaucīgiem un sekot Rēzeknes pilsētas teritorijas plānojuma izstrādes procesam.
 
lat.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"