46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Bērni izdejos un izdziedās 28 ES valstu dziesmas un dejas

Фото: rezekne.lv
Sestdien, 18. martā 17.00 Latgales vēstniecības GORS Lielajā zālē vienā koncertā krāšņos priekšnesumos Tautas deju ansamblis “Zelta sietiņš” izdejos un bērnu popgrupa “Momo” izdziedās visu 28 Eiropas Savienības dalībvalstu dziesmas un dejas.
Latvija Eiropas Savienībā (ES) ir kopš 2004. gada 1. maija, bet bieži vien par citām ES dalībvalstīm zināms diezgan maz, tādēļ, lai iepazītu visu ES dalībvalstu dziesmas un dejas vienā vakarā, uz satikšanos aicina vairāk nekā 150 Rīgas Tautas deju ansamblis “Zelta sietiņš” (vadītāja Baiba Šteina) dejotāju un bērnu popgrupas “Momo” (vadītāja Dagnija Kravale) dziedātāju. Koncertā “Latvijas bērni izdejo un izdzied Eiropu” apmeklētāji redzēs gan cēlās un svinīgās latviešu un igauņu dejas, gan draiskās čehu un franču rotaļdejas, ugunīgā spāņu hota mīsies ar sprigano itāļu tarantellu, bet nedzirdētās dziesmās varēs iepazīt Maltas salu un Luksemburgu.
 
Par gaidāmo koncertu un tā ideju ansambļa “Zelta sietiņš” vadītāja Baiba Šteina saka: “Dejotāji un dziedātāji savus priekšnesumus apgūst ar lielu entuziasmu un degsmi, daudzās no valstīm viņi piedalījušies starptautiskos festivālos. “Zelta Sietiņš” savas pastāvēšanas jau gandrīz 60 gados kopš Latvijas neatkarības atgūšanas viesojies vairāk nekā 50 pasaules valstīs. Tiek kopta tradīcija no katras valsts atvest tās deju. Līdzīgi darbojas arī dziedātāji. Tā ir uzkrāts krietns deju un dziesmu pūrs, ko rādīt tautās. Tomēr ir arī Eiropas valstis, kur vēl nav būts. Tā šajā koncertā pirmuzvedums būs īru dejai.”
 
Koncerta vadīšana uzticēta atraktīvajiem bijušajiem dejotājiem – aktrisei Annai Šteinai un TV raidījuma “Gudrs un vēl gudrāks” vadītājam Kasparam Ozoliņam. Arī koncerta apmeklētāji pirms nākšanas uz koncertu aicināti izzināt Eiropas Savienību, tās rašanos, simbolus, moto vairāk, lai zinātu atbildes uz koncerta vadītāju jautājumiem un nelaistu garām iespēju tikt pie dažādām balvām.
 
Lielākais Latvijas bērnu deju ansamblis "Zelta sietiņš" dibināts 1958. gadā. Teju 60 pastāvēšanas gadu laikā, saglabājot dzīvespriecīgu garu, ansamblī nomainījušās daudzas dejotāju paaudzes. Šobrīd ansamblī dejo ap 300 zēnu un meiteņu vecumā no 3 līdz 18 gadiem. "Zelta sietiņš" ir guvis atzinību gan Latvijā, gan ārvalstīs. Bez piedalīšanās tradicionālajos Dziesmu un deju svētkos, ik gadus ansamblis sniedz ap 100 koncertu Latvijā, kā arī veido dažādus iestudējumus.
 
Bērnu vokālais ansamblis/popgrupa “Momo” dibināts 1991. gada oktobrī. Tajā darbojas bērni no 2,5 līdz 14 gadu vecumam, attīstot ne vien vokālās dziedāšanas, ritmikas, skatuves kustības un aktiermākslas prasmes un talantus, bet arī veidojot dažādas koncertprogrammas. Grupa sadarbojusies ar komponistiem Silviju Silavu, Valdi Zilveri, Atvaru Sirmo, Jāni Lūsēnu, Zigmaru Liepiņu,  Anitu Rezevsku, dziedātājiem Laimi Rācenāju, Ievu Akurāteri, Chilly, Cash, kā arī mūziķiem Aivaru Hermani, brāļiem Raimondu un Oskaru Petrauskiem, Ainaru Virgu, Ēriku Balodi un citiem.
 
Koncertuzvedums “Latvijas bērni izdejo un izdzied Eiropu” tapis ar Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā atbalstu.
 
Biļetes sarūpējamas Latgales vēstniecības GORS un “Biļešu Paradīze” biļešu sistēmās, cena 3,00–5,00 €.
 
lat.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"