46.lv
Sestdiena, 2024. g. 20. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Mirta, Ziedīte/ Данила, Георгий
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Jestrie danči Rēzeknē

Фото: lsm.lv
Rēzeknē jau vairākus gadus ir iedibināta tradīcija rīkot danču vakarus. Arī šogad ikviens tiek aicināts uz jestrajiem dančiem. Par vakara vadīšanu un muzikālo pavadījumu rūpējas folkloras draugu kopa “Vīteri” un Jāņa Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolas tradicionālās mūzikas nodaļas audzēkņi.
Jestrie danči – tā ir iespēja pozitīvā gaisotnē izdejoties. Danči notiek divu stundu garumā. Šādu tradīciju pirms vairākiem gadiem Rēzekne iedibināja folkloras draugu kopa “Vīteri”. Šogad šie jau ir trešie danči. Tos vada Ēriks Zeps no postfolkloras grupas “Rikši” un Leila Rasima no folkloras draugu kopas “Vīteri”. Leila stāsta, ka, lai danči izdotos, muzikantiem jājūt dejotāji un dejotājiem muzikanti.
 
“Muzikantiem un dejotājiem, kad ir manāms, kad ir kaut kāda saspēle, ka viņi dzīvo uz viena viļņa, dzīvo un elpo vienā ritmā, tad tā ir pati labākā sajūta”, atzīst Leila Rasima.
Danču vakaros ir iespēja iepazīties ar latviešu tautas tradīcijām. Folkloras draugu kopas “Vīteri” vadītāja Sandra Stare atzīst, ka nevajag baidīties no tā, ka atnākušie deju soļus nezina. Tos ļoti ātri kopā var iemācīties.
 
“Izskatās, ka visi ļoti labi visu zina, bet, kad ienāk, dejas sākumā prasa, kurš zina, ja kāds zina, paceļ roku, un tad visi uz viņu skatās un seko līdzi, vai arī, ja nezina neviens, vadītājs izskaidro, ja nevar izskaidrot, parāda”, atzīst Sandra Stare.

 
Danču vakarā pat nepazīstami cilvēki ātri kļūst par savējiem. Tie, kuri piedalās danču vakaros, atzīst, ka pēc tam ir daudz enerģijas un pozitīva noskaņojuma.
 
“Atmosfēra ir ļoti laba, tāda ļoti draudzīga, pat, ja tu nepazīsti pēc pusstundas tu visu pazīsti, ļoti jauki”, stāsta danču vakara dalībniece Katrīna.
Veronika un Edgars danču vakarā piedalās jau otro reizi. Viņi atzīst, ka labprāt šādu pasākumu apmeklētu reizi nedēļā.
 
“Tāda atbrīvotības sajūta, parasti jauki cilvēki piedalās, tāda vienota, pozitīva gaisotne, kas uzlādē, nevis izsmeļ. Griežoties elkoņos tā ir tā enerģija, kas mūs visus vieno, un arī uzlādē, vienlaicīgi. Mūzika, kustība, tas viss kopumā. Tas cilvēku paceļ spārnos”, atzīst Veronika un Edgars.
 
Rēzeknē šajā danču sezonā dejotājiem būs iespēja piedalīties vēl divos danču vakaros. Aicināts ikviens, kurš vēlas gūt pozitīvas emocijas un enerģijas lādiņu vēl ilgam laikam. 
 
lsm.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"