46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Svinēsim latviešu valodas bagātību!

Фото: Rēzeknes CB arhīvs
Atzīmējot Valsts valodas dienu,  13. maijā pl. 12.00 Rēzeknes Centrālā bibliotēka aicina piedalīties akcijā "Valoda uz trotuāra"!  Pie bibliotēkas ieejas (Atbrīvošanas alejā 81/5) ar krītiņiem rakstīsim savus iemīļotākos latviešu, arī latgaliešu, literatūras citātus, tāpēc aicinām ikvienu pievienoties šai akcijai.
Aicinām Jūs piepildīt ielas, pagalmus un laukumus ar savu iemīļotāko rakstnieku dzejas un prozas rindām un dalīties ar fotogrāfijām sociālajos tīklos, pievienojot mirkļbirku #ValstsValodasDiena, vai arī sūtīt tās uz harijs.kadikis@rmm.lv!
 
Jau sesto gadu Rakstniecības un mūzikas muzejs aicina svinēt Valsts valodas dienu. Aizgājušos gados Valsts valoda visā Latvijā tikusi svinēta visraibākajos veidos – norisinājušās gan orientēšanās spēles, gan dzejas un repa sacīkstes, gan erudīcijas un radošo darbu konkursi, tikušas organizētas akcijas sociālajos tīklos, kā arī zibakcijas dažādajās Latvijas Alunāna ielās.
 
Arī šogad aicinām pievienoties, izdomājot savu vissvinīgāko, trakulīgāko, interesantāko, sirsnīgāko, tautiskāko vai mūsdienīgāko Valsts valodas dienas svētku ideju!
Ja vēlaties, lai informācija par Jūsu veidoto pasākumu tiktu iekļauta kopējā svētku programmā un par to uzzinātu visā Latvijā, atsūtiet aizpildītu dalībnieka anketu (varat pievienot arī topošo pasākumu organizēšanas bildes) uz adresi harijs.kadikis@rmm.lv. RMM mājas lapā tiks izveidota karte ar Latvijas vietām, kurās tiks svinēta valoda.

Uzklikšķinot uz saites http://rmm.lv/vvd/, varat apskatīt, cik skolu, muzeju, kultūras un izglītības iestāžu jau ir pieteikušas savus pasākumus Valodas dienas 2017 svinībām. Uzklikšķinot uz norādēm kartē, uzzināsiet detalizētāku informāciju par katru atsevišķo pasākumu.
 
Akcijas organizētāji: Rakstniecības un mūzikas muzejs, Piebalgas muzeju apvienība "Orisāre", Krišjāņa Barona muzejs un Ādolfa Alunāna memoriālais muzejs.

Svinēsim Valsts valodas dienu kopā!
 
lat.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"