46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 28. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta/ Александр, Денис
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknē nedēļu pirms vēlēšanām notiks Vaikules bezmaksas koncerts

Фото: Delfi
Nedēļu pirms pašvaldību vēlēšanā Rēzeknē tiek organizēts bezmaksas koncerts, kurā uzstāsies Laima Vaikule, grupa "Majakovskij" (Krievija) un "Carnival Youth".
Rēzeknes Kultūras un tūrisma centra reklāmas speciāliste Maija Upeniece apgalvoja, ka festivāls "Seven Hills", kura ietvaros notiks koncerti, maija beigās notiekot regulāri un regulāri ieeja esot bez maksas.
 
Rēzeknes Kultūras un tūrisma centra vadītāja Jūlija Danilina piebilda, ka "pasākuma organizatoriem nav ienākusi informācija, ka kāda politiskā partija vai saraksts gribētu izmantot festivālu savai priekšvēlēšanu reklāmai", kā arī noliedza, ka šāda iespēja kādam tikšot piedāvāta. "Maksimāli mēģināsim izvairīties no minētā pasākuma politizācijas," solīja Danilina.
 
26. maijā un 27. maijā Rēzeknē notiks mākslas un mūzikas festivāls "Seven Hills 2017". Festivālā uzstāsies Vaikule, grupa "Majakovskij", "Carnival Youth", poproka grupa "Dabasu Durovys" (Daugavpils), poētiskā roka apvienība "Kapļi" (Latgale), rokgrupa "Aftoportret" (Rēzekne), grupa "Gandreiž 10nīkā" (Kaunata), grupa "Piparmētra" (Ilūkste), bet daudzi mūziķi un grupas muzicēs arī Rēzeknes pilskalnā, tostarp, "MNTHA", "Ze Ivarzz", Marta Smilga, "Sobol" un citi.
 
Sestdien skvērā pie upes no plkst.15 līdz 20 un tiešraidē radio "Pieci.lv" ēterā skanēs Latvijas jauno grupu konkurss "Tramplīns", kurā klātienē varēs iepazīt piecas jaunas mūziķu grupas.
 
Sestdien, 27. maijā, gājēju promenādē un skvērā pie upes varēs vērot Dzīvo skulptūru šovu, un šogad tajā mākslinieki iemiesosies dzīvajās skulptūras "Spoguļu dāma", "Darbaspēks", "Piemineklis Mazajam vīriņam", "Dzīvžogs", "Vecmodīgais policists" un citās. Konkursa skulptūras vērtēs žūrija, bet skatītāji varēs izvēlēties savu simpātiju.
 
Paralēli notiks eksperimentālās mākslas darbnīcas, tajās uzstāsies dejojošais komēdijas teātris "Unami" (Spānija), Papito (Argentrīna), ielu mākslinieks "Kiwie" (Latvija), triku mākslinieks "Tubeman" (Latvija), Sabīnes Moores "Zīmētā skaņa" (Latvija) un Rēzeknes deju studija "Stoptime". Tūrisma informācijas centrā darbosies kino māja, kurā demonstrēs vairākas latviešu filmas: spēlfilmas "Es esmu šeit" un "Romeo n’ Džuljeta" un dokumentālās filmas "Inteliģentie huligāni", "Ručs un Norie", "3x īsi par māksliniekiem", "Atbrīvošanas diena" un "Prāta vētra: starp krastiem".
 
Festivālā būs skatāms gaismas bundzinieku "Spark!" (Lielbritānija) šovs un Aleša Volkera veidotā uguns skulptūra "Vēlmju koks".
 
Mākslas un mūzikas festivāls "Seven Hills" simboliski stāsta par Rēzeknes septiņiem dzīviem un laikmetīgiem pakalniem, kuri sevi atspoguļo dažādās mūsdienu eksperimentālās mākslas izpausmēs, pasākumu raksturoja tā rīkotāji.

 
www.delfi.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"