46.lv
Piektdiena, 2024. g. 19. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Fanija, Vēsma/ Евтихий, Платонида, Ярема
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Bulgārijā atklāta izstāde par Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju

Фото: rta.lv
Turpinot attīstīt sadarbības saiknes ar Bulgārijas Republikas akadēmiskās un profesionālās pilnveides izglītības iestādēm un organizācijām, 2017.gada 18.maijā Gabrovas valsts arhīva telpās tika atklāta izstāde “Историята на едно училище – Технологична академия гр. Резекне, Латвия”. Tematiskās izstādes koncepcijas vadmotīvs liek domāt, ka ikvienas ēkas vai iestādes vēsturi veido nevis pati celtne, bet gan cilvēki, kas tur dzīvo vai strādā, mācās un veido kultūrvidi reģionā. Izstādes tapšanā izmantoti Latgales Kultūrvēstures muzeja, Gabrovas reģionālā laikraksta “100 Вести”, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (RTA) videostudijas, BFPC materiāli, kā arī fotogrāfijas no docētāju un studentu personīgajiem arhīviem.
Izstādes atklāšanā Gabrovas valsts arhīva direktore Stefka Vasileva akcentēja RTA iniciatīvas studentu profesionālo prakšu organizācijā Gabrovā (piemēram, 2016.gadā pilsētā tika nodrošinātas prakses vietas 11 RTA topošajiem profesionāļiem), kā arī pētījumu veikšanā, kas rezultējušies nu jau četru savstarpēju izstāžu formātā dažādās abu valstu vietās (Rēzeknes Valsts zonālajā arhīvā, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas bibliotēkā, Gabrovas valsts arhīvā), kā arī publikācijās un kopīgos referātos starptautiskās zinātniskās konferencēs. Atklāšanas pasākuma turpinājumā viesi izrādīja interesi par tekstuāliem un foto dokumentiem, kuru anotācijas bija noformētas arī bulgāru valodā, respektējot vietējo iedzīvotāju vajadzības, kā arī faktiem, kas Rēzekni un Latgali parāda kā unikālu vietu ar savām tradīcijām, valodas īpatnībām un arī specifiskajām studiju programmām akadēmijā.
 
Izstādes kontekstu aktualizē RTA rektora E.Teirumnieka aicinājums, kas adresēts eventuālajiem ekspozīcijas apmeklētājiem un lasāms latviešu, angļu un bulgāru valodās: “Latvijas ļaudis 2018.gadā gatavojas svinēt savas valsts dibināšanas simto gadadienu. Un mēs varam būt lepni, ka savs stāsts ir arī Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijai tās ceļā uz tagadējo statusu un nozīmi Latvijas augstākās izglītības sistēmā. Tematiskā izstāde “Kādas skolas vēsture” par Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas tapšanu pirmo reizi tiek eksponēta ārzemēs un atspoguļo būtiskākos punktus šajā ceļā, kas ir daļa no visas valsts attīstības konteksta. Izstāde notiek Gabrovas valsts arhīvā, jo mūs saista veiksmīga iepriekšējas sadarbības pieredze starptautiskā līmenī. Aicinu iepazīt šo izstādi un iedvesmoties jauniem pētījumiem kā Bulgārijā, tā arī Latvijā!”
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"