46.lv
Sestdiena, 2024. g. 20. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Mirta, Ziedīte/ Данила, Георгий
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Aicina CVK anulēt Rēzeknes pilsētas domes vēlēšanu rezultātus

Фото: 46.lv
Pamatojoties uz pašvaldību vēlēšanās Rēzeknē konstatētajiem pārkāpumiem, sešu sarakstu iesniedzēji pieņēmuši lēmumu iesniegt Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK) sūdzību, ar lūgumu anulēt Rēzeknes pilsētas domes vēlēšanu rezultātus un izsludināt jaunas vēlēšanas, aģentūru LETA informēja apvienotā Latvijas Reģionu Apvienības, "Latvijas attīstībai" un politiskās partijas "Alternative" līderis Vjačeslavs Dubovskis.

Sūdzību parakstījuši arī "Latvijas Krievu savienības", "No sirds Latvijai" un apvienotā "Latgales partijas", Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" – "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", partijas "Vienotība" saraksta pārstāvji.
 
Piektdien, 9.jūnijā, plks.11 Rēzeknē, viesnīcas "Latgale" sūdzību CVK iesniegušo sarakstu pārstāvji paredzējuši rīkot preses konferenci, kurā skaidros viedokli par pieļautajiem pārkāpumiem un informēs par turpmāko rīcību.
 
"Vienā no iecirkņiem pirmo reizi saskaitītie balsošanas rezultāti būtiski atšķīrušies no tiem, kas iegūti balsu pārskaitīšanas rezultātā, kas tika veikta pēc viena no novērotajiem lūguma. Citos iecirkņos vēlēšanu rezultātu pārskaitīšana netika veikta," stāstīja Dubovskis.
 
Nosaukt iecirkni, kurā tikusi veikta balsu pārskaitīšana, deputātu kandidāts pagaidām gan atteicās. Sniegt plašāku informāciju par balsu pirkšanu un dažiem vēlēšanu procedūras pārkāpumiem Dubovskis gatavojas atsevišķā preses konferencē.
 
Dubovskis norādīja, ka par balsu pirkšanu Rēzeknē jau ir sākti divi kriminālprocesi, savukārt viņa rīcībā ir daudz liecību arī par citiem balsu pirkšanas gadījumiem, daļa no tām jau ir iesniegta Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK), daļa tiks iesniegta tuvākajās dienās.
 
Viņš neatklāja par labu kādiem politiskajiem spēkiem, minētā balsu pirkšana notikusi. Savukārt, runājot par balsu pirkšanas vietām, viņš norādīja, ka ir informācija, ka tās esot pirktas pie vēlēšanu iecirkņa Katoļu vidusskolā, tāpat esot aizdomas par dažiem citiem iecirkņiem.
 
Balsu pirkšanas dēļ Rēzeknē izgāzās pilsētas domes 2005.gada 12.marta vēlēšanas - CVK toreiz nolēma rīkot atkārtotu balsojumu.
 
lsm.lv/ru  

Комментарии (0-2/2)
oskars 09.06.2017 17:29
Jā, velēšanu komisijas mums "izcilas" - pilnīgi "augstākā pilotāža"!
oskaram 10.06.2017 08:26
a kur bija novērotāji
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"