46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 28. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta/ Александр, Денис
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknē ezera krastā par 9 miljoniem eiro būvēs SPA kompleksu un viesnīcu

Фото: lsm.lv
Rēzeknē viens pēc otra tiek realizēti vērienīgi un dārgi projekti. Vien pirms gada atklāts moderns futbola laukums Rēzeknes Olimpiskajā centrā, dienesta viesnīca, nupat kā apmeklētājiem pieejams arī atklātais baseins, taču jau pēc pāris gadiem plānots realizēt vēl kādu lielu projektu - Kovšu ezera krastā plānots izbūvēt viesnīcu un SPA kompleksu, labiekārtojot arī ezeram piegulošo teritoriju.
Jau pēc pāris gadiem Rēzeknes pilsētas Kovšu ezera piekrastes teritorija tiks pilnībā pārvērsta, izbūvējot šobrīd neapgūtajās teritorijās modernu viesnīcu ar 100 istabiņām un SPA kompleksu. Teritorijas labiekārtošanas gaitā paredzēta arī kafejnīcas ar skatu uz ezeru, laivu un glābēju stacijas, piknika un telšu vietu izbūve. Bet apkārt ezeram tiks ierīkota promenāde.
 
“Tikai pozitīvas domas. Lai tikai taisa, es tik par, lai attīstās,” pārliecināts rēzeknietis Edgars, kurš uzskata - ja jau pašvaldība tērē tik lielu naudu, tad vismaz lai vienkāršajam cilvēkam no tā arī kāds labums. “Kaut kam jau tā naudiņa ir jāmaksā. Nav jau nekas traks. Tāpat kredītus visam ņem, maksā katru gadu par visu. Visi lielie projekti īstenoti, parādu jau daudz, bet nekas, lai strādā. ”
 
Saulainā dienā Kovšu ezera piekrastē satiktā rezēkniešu ģimene par pašvaldības te iecerētajām pārmaiņām vēl īsti neko nezina, taču atzīst, ka labprāt atpūšas ezera krastā:
 
“Mēs tikai par. Mēs to ļoti gribētu, lai mūsu pilsēta attīstītos, kļūtu skaistāka. Tātad mēs to sev varam atļauties. Gribētu, lai ezera krastā būtu vairāk izklaižu iespēju.”
 
Taču pilsētnieku gaidītā pludmales zonas labiekārtošana ir tikai neliela daļa no lielā projekta. Pašlaik notiek aktīva turpat Kovšu ezera krastā plānotās viesnīcas un SPA kompleksa projekta izstrāde. Kā atklāj Rēzeknes domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs, šis projekts kļūs par daļu no pilsētā paredzētā tūrisma nozares attīstības plāna:
 
“SPA un viesnīcas būvniecība tieši uz 100 numuriem, ne mazāk, tā ir tikai daļa no mūsu koncepta, kā mēs plānojam attīstīt tūrismu mūsu pilsētā. Nākamās daļas tūrisma klāstera veidošana - tā ir visu tūrisma pakalpojumu sniedzēju apvienošana zem vienas organizācijas, iespējams, tā būtu asociācija ''Ezerzeme''.”
 
Pašvaldības vadītājs atzīst - pat tāda pilsēta kā Rēzekne vienatnē nav spējīga piesaistīt pietiekamu skaitu tūristu, nepieciešams komplekss piedāvājums Latgales mērogā.
Rēzeknes pilsētas domes izsludinātajā atklātajā SPA viesnīcas kompleksa metu konkursā uzvarējis SIA "Vizuālās modelēšanas studija" piedāvājums. Vērtējot piedāvājumus, īpaša vērība tika veltīta ēku funkcionalitātei, kompozicionālajiem un interjera risinājumiem, teritorijas plānojumam un satiksmes organizācijai. Studijas arhitekte Daiga Bikše atklāja - gan objekta atrašanās vieta, gan pati ideja ir diezgan sarežģīta, bet tāpēc arī intriģējoša.
 
“Tieši šī viesnīcas un SPA kompleksa izvēlētā ainaviskā vieta pašā ezera krastā, kur ir arī ļoti izteiksmīgs reljefs, bija viens no tādiem argumentiem, kāpēc mēs gribējām piedalīties konkursā un kas uzvedināja mūs visu šo arhitektonisko risinājumu. Mūsuprāt, ir ļoti svarīgi savienot to ainaviskās vides un pilsētas vides mērogu ar šo jauno objektu, ko mēs piedāvājam un ko pilsēta ir paredzējusi .”

Kovšu ezera krastā plānoto SPA kompleksu un viesnīcu paredzēts izbūvēt kā divus atsevišķus, bet savstarpēji saistītus objektus.
 
“Pats SPA apjoms ir novietots tieši blakus kalnam, mēs centāmies maksimāli respektēt šī ainaviskā kalna esamību un nozīmību kopējā situācijā. Pašu SPA daļu mēs piedāvājam veidot skulpturālāku un lakoniskāku un arī ārējo apdari izvēlēties tumšā toņkārtā, ar lieliem stiklojumiem uz ezera pusi. Savukārt viesnīcas apjoms, kas kopumā ir diezgan liels – tie ir 100 numuriņi. Mūsu piedāvājums ir sadalīt šo ēkas apjomu vairākās daļās,” stāsta Bikše.
 
Par tāda atpūtas kompleksa nepieciešamību pilsētā pārliecināta arī Rēzeknes tūrisma attīstības centra vadītāja Jeļena Kijaško, -- viņasprāt pilsētai šobrīd trūkst kvalitatīvu tūristu un pilsētas viesu izmitināšanas iespēju. To apliecinot arī pašvaldības un Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas veiktais pētījums.
 
“Rēzekne tūristam izskatās ne visai pievilcīga pilsēta. Šogad, pieskaitot klāt vēl apartamentus, kuri mums pilsētā ir 332 vietas, tas ir tas, ko mēs varam piedāvāt saviem viesiem. Protams, ņemot vērā mūsu festivālus, lielos pasākumus, tā ir ļoti liela problēma izmitināt visus gribētājus, līdz ar to viesi izmanto gan tuvākās apkārtnes iespējas un viesu mājas,” skaidro Kijaško un pauž cerību, ka
 
jaunā SPA kompleksa izbūve ne tikai pagarinās tūrisma sezonu pilsētā, bet arī izlīdzinās starpību starp ziemas un vasaras ienākošo tūrismu.
“Viesnīcas saskaras ar tādu problēmu, ka ziemas sezonā viesnīcas aizpildītas pat par 50 un mazāk procentu, jo pietrūkst tūrisma piedāvājuma. Un mēs zinām tādus gadījumus, kad pie mums ļoti labprāt brauc uz ''Gora'' pasākumiem un ne tikai rēzeknieši izmanto to, bet arī no pārējiem reģioniem, no Rīgas, un viesi labprāt paliktu te ilgāk - uz divām vai pat trim dienām. Labi, vasaras sezonā, protams, viņi var baudīt dabas apskates objektus, aktīvās atpūtas piedāvājumu, bet ziemā šis piedāvājums ir krietni mazāks. ”
 
Kā uzsver Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs -- izbūvējot viesnīcu un SPA kompleksu, plānots attīstīt biznesa vidi pilsētā, jo pašvaldība uzbūvētas telpas piedāvās iznomāt uzņēmējiem, tādējādi ne tikai attīstot tūrismam paredzēto vidi, bet pilsētā, kur bezdarba līmenis pārsniedz 20%, radot tik nepieciešamās darbavietas.
 
“Tas nebūs pašvaldības uzņēmums. Šeit mēs iznomājam pēc konkursa tam investoram, kuram būs jāizpilda daži nosacījumi. Svarīgākie nosacījums ir ieguldīt summu, ne mazāku kā mēs saņemam no struktūrfondiem, un izveidot šajā konkrētajā gadījumā 70 darbavietas,” saka Bartaševičs.
 
SPA kompleksa un jaunās viesnīcas izbūves Kovšu ezera karstā Rēzeknē kopējās izmaksas varētu sastādīt vairāk nekā 9 miljoni eiro. Paredzēts, ka trešo daļu no šīs summas pašvaldība piesaistīs no struktūrfondiem, 3 miljonus šajā pasākumā ieguldīs pašvaldība un vēl tikpat nāksies iemaksāt uzņēmējam, kurš iesaistīties šajā projektā.
 
lsm.lv/ru  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"