46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 28. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta/ Александр, Денис
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Izrāde „Drebošā telts” ir atbalstīta Latgales kultūras programmas projektu konkursā 2017

Фото: rezekne.lv
Latgales reģiona attīstības aģentūra 1.martā izsludināja Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas „Latvijas valsts mežu atbalstītā Latgales kultūras programma 2017” projektu pieteikumu konkursu projektu realizēšanai periodā no 2017. gada maija līdz decembrim. Biedrība „Rēzeknes pilsētas teātris-studija „Joriks”” šajā projektu konkursā saņēma atbalstu izrādes „Drebošā telts” realizēšanai.
Izrādi ir iestudējusi režisore no Rīgas Inga Tropa kopā ar teātra jaunajiem profesionālajiem aktieriem Kārli Derumu, Kārli Tolu un Lauru Atelsoni. Izrāde „Drebošā telts” ir pirmā interaktīvā teātra izrāde bērniem latviešu valodā Rēzeknē – bērni ir iesaistīti izrādes norisē, pārvietojas, sarunājas ar aktieriem, zīmē ar rokām un izrādes laikā uzzina arī jaunus vēsturiskus faktus par indiāņu ciltīm un savvaļas dzīvniekiem. Šīs izrādes laikā visi dalībnieki atrodas teltī – milzīgā vigvamā, kurš ir uzsliets uz skatuves. Izrādes aktieriem pievienojās arī Latvijas Mākslas Akadēmijas Rēzeknes filiāles studentes gan kā scenogrāfes, gan aktrises. Pēc izrādes notiek radošā meistarklase, kur bērni var iemācīties veidot lelles, zīmēt ar ogli, izgriezt maskas. Izrādē var piedalīties arī vecāki.
 
Izrāde ir nominēta "Spēlmaņu nakts 2016/2017" gada balvai nominācijā "Gada izrāde bērniem vai pusaudžiem".
 
Projekta ietvaros trīs izrādes jau ir nospēlētas maijā. Tuvākais datums, kad būs iespēja noskatīties izrādi. ir 13. augusts Alternatīvās kamermūzikas festivālā "Sansusī" (Aknīstes novadā). Kā arī 3 izrādes būs iespēja noskatīties septembrī un 3 oktobrī Teātrī-studijā „Joriks”. Informācija būs pieejama teātra facebook lapā.

 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"