46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknes pilsētas jaunievēlētā dome uzsāk darbu

Фото: rezekne.lv
Pirmdien, 26. jūnijā notika pirmā jaunievēlētās Rēzeknes pilsētas domes sēde. Par domes priekšsēdētāju ar pārliecinošu balsu vairākumu ievēlēts Aleksandrs Bartaševičs. Atklātā balsošanā par viņa kandidatūru nobalsoja desmit domes deputāti, divi deputāti (Jāzeps Korsaks un Juris Guntis Vjakse) bija pret, savukārt deputāts Edmunds Teirumnieks šajā dienā atradās komandējumā ārzemēs.
Aleksandrs Bartaševičs bija vienīgais pilsētas domes priekšsēdētāja amatam izvirzītais kandidāts. Uz domes priekšsēdētāja vietnieka amatu tika izvirzīts un ar desmit balsīm par un divām pret ievēlēts Andrejs Rešetņikovs. Aleksejs Stecs arī bija vienīgais kandidāts uz domes priekšsēdētāja vietnieka amatu pilsētas attīstības un investīciju jautājumos, kurš arī tika ievēlēts ar tādu pašu balsu attiecību. Pirmajā jaunās domes sēdē ar balsu vairākumu tika pieņemts lēmums ievēlēt domes priekšsēdētāja vietnieku izglītības, kultūras un sociālajos jautājumos. Šim amatam tika izvirzīta viena kandidatūra un ar desmit balsīm par un divām pret ievēlēta Lidija Ostapceva.
 
Jau trešajā sasaukumā atkārtoti par domes priekšsēdētāju ievēlētais A. Bartaševičs, uzrunājot klātesošos, pateicās gan vēlētājiem, gan deputātiem par izteikto uzticību: “Rēzeknieši piešķīruši mums – 13 dažādu partiju pārstāvjiem – tiesības un pienākumus rūpēties par mūsu pilsētu četrus nākamos gadus. Nešaubos, ka visi 13 deputāti priekšvēlēšanas kampaņas laikā izteiktos solījumus uztver kā rīcības programmu un savā darbā vadīsies pēc labas pārvaldīšanas principiem, nevis pēc politiskas konjuktūras, kas bieži vien liek aizmirst par velētāju interesēm. Aicinu deputātus sākt aktīvi pildīt savus pienākumus jau no pirmās dienas. Mums nav iespējas rezervēt laiku mācībām vai iešūpošanās posmam. Realizāciju gaida iepriekšējā sasaukumā sagatavotie projekti uzņēmējdarbības, kultūras un sporta jomā. Apstāties kaut uz mirkli nozīmē zaudēt tempu un ar to arī zaudēt cīņā par investīcijām. Bet investoru piesaiste ir mūsu vienīgais ceļš uz pilsētas labklājības celšanu. Tātad, paldies par atbalstu un ķeramies klāt darbam!”
 
Pirmajā jaunievēlētās domes sēdē tika pieņemts lēmums, ka ceturtdien, 29. jūnijā plkst. 15.00 tiks sasaukta Rēzeknes pilsētas domes ārkārtas sēde, kurā tiks lemts par komiteju sastāvu  un par komiteju vadītāju apstiprināšanu.
 
Atgādinām, ka Rēzeknes pilsētas domes vēlēšanās šā gada 3. jūnijā no piedalījās 23171 balsstiesīgo piedalījās vēlēšanās 11723 jeb (50,59%) vēlētāju. No 11 sarakstiem 5% barjeru pārvarēja 4 saraksti:
  • Politisko partiju apvienība “Saskaņas Centrs”  (6912 jeb 59,03%, ievēlēti Aleksandrs Bartaševičs, Lidija Ostapceva, Jānis Krišāns, Andrejs Rešetņikovs, Aleksejs Stecs, Vladimirs Bogdanovs, Igors Sergejevs, Aleksandrs Irišins, Olga Strode);
  • Latgales partija, Nacionālā apvienība “Visu Latvijai!” – “Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”, Partija “Vienotība” (1426 jeb 12,18%, ievēlēti Edmunds Teirumnieks un Jāzeps Korsaks);
  • “Zaļo un Zemnieku savienība” (890 jeb 7,60%, ievēlēts Juris Guntis Vjakse);
  • ”Vienota Rēzekne” (764 jeb 6,52%, ievēlēts Igors Lucijanovs).
 
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"