46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 25. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Bārbala, Līksma/ Зиновий, Давид, Иван
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Stingrāka kārtība publiskā pasākuma rīkošanai (atļaujas saņemšanai)

Фото: gorod.lv
Jūnijā ar Rēzeknes pilsētas domes lēmumu tika izveidota jauna pašvaldības komisija – Publisku pasākumu, piketu, sapulču un gājienu iesniegumu izskatīšanas komisija. Tika apstiprināts arī minētās komisija nolikums, kur noteikta stingrāka kārtība iesniegumu izskatīšanai un lēmumu pieņemšanai par publisko pasākumu rīkošanu Rēzeknes pilsētā. Tieši šī jauna komisija izskatīs visus iesniegumus, kas saistīti ar publisku pasākumu vai piketu, gājienu, sapulču rīkošanu Rēzeknē, informē Rēzeknes pilsētas domes Juridiskās nodaļas vadītāja – vecākā juriste Margarita Voiciša.
Jaunās kārtības apstiprināšana saistīta ar to, ka ļoti bieži pasākumu organizatori neievēro normatīvajos aktos noteikto kārtību, kas attiecas uz pieteikumu iesniegšanu, proti, tiek pārkāpti pieteikumu iesniegšanas termiņi, pieteikums netiek nosūtīts Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirknim, netiek iesniegti visi likumā paredzētie dokumenti, kas apgrūtina pašvaldībai pieņemt tiesisku un pareizu lēmumu, kā arī nodrošināt minētajā pasākumā sabiedrisko kārtību.
Tātad atgādinu, ka publisku pasākumu rīkošanu nosaka «Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likums», savukārt piketu, gājienu un sapulču organizēšanu nosaka likums «Par sapulcēm, gājieniem un piketiem». Atbilstoši šiem likumiem, ja fiziska vai juridiska persona vēlas rīkot šādu pasākumu Rēzeknes pilsētas teritorijā, tai ir jāsaņem Rēzeknes pilsētas domes atļauja pasākuma rīkošanai.
 
Lai pieteiktu publisku pasākumu un saņemtu atļauju no domes tā rīkošanai, pasākuma organizators Rēzeknes pilsētas domei (adresēts – Publisku pasākumu, piketu, sapulču un gājienu iesniegumu izskatīšanas komisijai) ne vēlāk kā 15 dienas pirms plānotā publiskā pasākuma norises sākuma iesniedz iesniegumu. Savukārt iesniegumu par sapulces, piketa vai gājiena rīkošanu iesniedz ne agrāk kā četrus mēnešus un ne vēlāk kā 10 darbdienas pirms attiecīgā pasākuma norises. Ja par notikumu, saistībā ar kuru šis pasākums tiek rīkots, objektīvi nebija iespējams uzzināt agrāk kā 10 darbdienas pirms tā, pieteikumu par sapulces, gājiena vai piketa rīkošanu iesniedz pēc iespējas ātrāk, bet ne vēlāk kā 24 stundas pirms plānotā pasākuma norises.
 
Pasākuma organizatoram obligāti jānosūta iesnieguma kopiju arī Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirknim.
 
Par publiskā pasākuma rīkošanu ir paredzēta arī pašvaldības nodeva 70 eiro apmērā, kuru ir jānomaksā pirms pasākuma rīkošanas.
 
Jāpiebilst, ka atbilstoši Rēzeknes pilsētas sadzīves atkritumu apsaimniekošanas noteikumu 4.7. apakšpunktam, publisko pasākumu organizētājam pirms pasākuma rīkošanas atļaujas saņemšanas ir jāslēdz līgums ar atkritumu apsaimniekotāju par atkritumu konteineru izvietošanu pasākuma vietā un pasākuma laikā radīto atkritumu savākšanu no izvietotajiem konteineriem. Publisko pasākumu organizētājam jānodrošina attiecīgās teritorijas sakopšana piecu stundu laikā pēc pasākuma noslēguma. Vietās, kur notiek intensīva gājēju un satiksmes kustība, tas jāveic vienas stundas laikā pēc pasākuma noslēguma.
 
Pieteikuma par atļaujas saņemšanu publiskā pasākuma rīkošanai vai atļaujas saņemšanai piketa, gājiena vai sapulces rīkošanai veidlapu var saņemt Rēzeknes pilsētas domes Juridiskajā nodaļā, kā arī tā atrodama pielikumā. Lai saņemtu plašāku informāciju par atļaujas saņemšanu, var griezties Rēzeknes pilsētas domes Juridiskajā nodaļā, 2.stāvā, 215.kab. vai zvanīt pa tālr. 64607613, e-pasts: margarita.voicisa@rezekne.lv.

 
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"