46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Austrumlatvijas Tehnoloģijas skolēnu skaits jaunajā mācību gadā divkāršojies

Фото: rezeknesnovads.lv
Jau trešo reizi jauno mācību gadu uzsākot skanēja zvans jaunākajā Rēzeknes mācību iestādē- Austrumlatvijas Tehnoloģiju vidusskolā (ATV). Pedagogu čaklais darbs ir sniedzis lieliskus rezultātus, centralizēto eksāmenu kopvērtējumā ar 67,46% ierindojot skolas absolventu vērtējumu 11.vietā starp visām valsts skolām. Strauji palielinās mācīties gribētāju skaits, un ATV 1.septembrī uzsāka 68 skolēni, kuri nāk no deviņām pašvaldībām – Rēzeknes, Dagdas, Līvānu, Ludzas, Viļakas, Viļānu un Zilupes novadiem, kā arī no Rēzeknes pilsētas un Rīgas.
Uzrunājot skolēnus un pedagogus, ATV direktors Aivars Vilkaste atgādināja, ka aizvadītais mācību gads bijis atbildīga darba gads, kas sniedzis lieliskus rezultātus, un aicināja strādāt kopā, lai arī turpmākie rezultāti būtu labi: “Skolēniem un skolotājiem novēlu nepātraukti attīstīties, nebaidīties no kļūdām, uzdrošināties un visu darīt vēl labāk.”
 
Savukārt Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (RTA) rektors Edmunds Teirumnieks sacīja, ka ir pozitīvi pārsteigts par iegūtajiem augstajiem rezultātiem: ”Tas apliecina, ka RTA lēmums dibināt savā paspārnē mācību iestādi bijis pareizs. Lielo skolu eksistence tiek apšaubīta, jo tieši mazās skolas nodrošina individuālu pieeju skolēnam, kā tas Austrumlatvijas Tehnoloģiju vidusskolā.”
 
ATV dibināta 2015. gadā RTA paspārnē, skolai sniedz atbalstu Rēzeknes novada pašvaldība. Skola piedāvā jauniešiem iegūt kvalitatīvu un mūsdienīgu vispārējo vidējo izglītību, lielāko vērību veltot zinātnei, tehnoloģijām, inženierijai un matemātikai. Skolēni turpinās apgūt Tehnisko angļu valodu un uzsāks apgūt augstākās matemātikas pamatus un lietišķo fiziku.
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"