46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Divi Rēzeknes Valsts 1.ģimnāzijas skolēni saņem stipendijas

Фото: publicitātes foto
Svinīgā pasākumā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzijas skolēniem – Martai Madarai Pekšai un Edvardam Zarembo – tika pasniegtas “Rigvir” holdinga un Vītolu fonda stipendijas. Stipendijas saņēma 12. klases skolēni no visas Latvijas, kuri savu nākotni saista ar eksaktajām zinātnēm – medicīnu, farmāciju, ķīmiju vai bioloģiju. Šie 14 skolēni visu mācību gadu saņems stipendiju kopsummā 675 eiro apmērā.
“Man bija patiess prieks par iespēju piedalīties piektdienas pasākumā - gan lai pateiktos par stipendijas iegūšanu, kā arī iegūt pieredzi un iegūt kontaktus ar citiem stipendiātiem, kurus, cerams, varēšu satikt nākotnē arī studējot. Kopumā pasākums bija ideāli novadīts (vienīgais, kas aizgāja greizi, bija ģitāras stīgas satrūkšana, tomēr to ietekmēt nespēj neviens) un cerams nākotnē būs iespējams apmeklēt līdzīgi novadītu dienu,” uzsver stipendiāte Marta Madara Pekša.
 
“Vēlos ārkārtīgi pateikties šī pasākuma rīkotājiem, tas bija tiešām lielisks. Atmosfēra bija patīkama, gaisotne strāvoja intelektu un pasākums nelika vilties. Muzikālais priekšnesums, kā arī Auziņa kunga runa aizrāva. Skats no Rīgas skaistākās virsotnes bija vienkārši fantastisks. Vēlreiz vēlos pateikties visiem, kas ieguldīja darbu, lai sarīkotu šo ceremoniju, labprāt apmeklētu tādas arī nākotnē,” stāsta stipendiāts Edvards Zarembo. 
 
Stipendijas saņēma Lauma Tumašova (Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzija), Ernests Mednis (Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzija), Vita Servidova (Balvu Valsts ģimnāzija, iestājās Rīgas Valsts 1.ģimnāzijā), Marta Madara Pekša (Rēzeknes Valsts 1.ģimnāzija), Liene Gasiņa (Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzija), Anna Kricka (V.Plūdoņa Kuldīgas ģimnāzija), Kristīne Migunova (Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzija), Agnis Saulītis (Druvas vidusskola), Santa Junkere (Auces vidusskola), Sintija Skerkšāne (Krāslavas Valsts ģimnāzija), Edvards Zarembo (Rēzeknes Valsts 1.ģimnāzija), Santa Zemture (Aizputes vidusskola), Eva Beļska (Skrundas vidusskola) un Keitija Kindzule (Dricānu vidusskola).
 
“Varu būt gandarīts, ka sadarbībā ar Vītolu fondu turpinām atbalstīt centīgākos Latvijas skolēnus, pasniedzot viņiem stipendijas un palīdzot pēdējā vidusskolas gadā labāk sagatavoties studijām. Lai pretendētu uz stipendijām, skolēniem bija nepieciešams izpildīt ļoti augstas prasības, tāpēc man ir prieks, ka šādu skolēnu ir tik daudz. Latvijas nākotne balstās uz talantīgiem skolēniem un mums ir nepieciešams viņus atbalstīt,” uzsver “Rigvir” holdinga valdes priekšsēdētājs Jurģis Auziņš. 
 
Lai pieteiktos “Rigvir” holdinga stipendiju konkursam, skolēniem vajadzēja iesniegt savu CV, norādot informāciju par dalību un rezultātiem olimpiādēs, konkursos un sabiedrisko darbību, motivācijas vēstuli, pamatojot vēlmi iegūt stipendiju, nākotnes profesijas izvēli un aprakstot ģimenes materiālo un sociālo stāvokli, 11. klases liecības kopiju, kā arī ķīmijas vai bioloģijas skolotāja/s rekomendāciju. Pieteikumus stipendiju konkursam izvērtēja Vitolu Fonda pārstāvji.
 
Par "Rigvir" holdingu: "Rigvir" holdings apvieno uzņēmumu grupu, kuras darbības mērķis ir Latvijā izstrādāto vēža viroterapijas zāļu ražošana, izpēte un virzīšana pasaulē. Viroterapija ir saudzīga, droša un efektīva vēža ārstēšana, izmantojot īpašu vīrusu, kurš pēc ievadīšanas cilvēka organismā atrod un iznīcina ļaundabīgā audzēja šūnas. Šo vīrusu 20.gadsimta sešdesmitajos gados atklāja izcilā latviešu zinātniece Aina Muceniece. Latvijā izstrādātās vēža zāles ir pasaulē pirmais apstiprinātais onkolītiskais vīruss. Plašāka informācija: www.rigvir.com.
 
 
Par Vītolu fondu: Vītolu fonds ir iespēja cilvēkiem un uzņēmumiem, kas tic Latvijas nākotnei un jauniešiem, atbalstīt un finansēt jaunus, neatlaidīgus un talantīgus studentus. Fonds piešķir savas un administrē citu ziedotāju stipendijas. Fonda mērķis ir stipendiju veidā palīdzēt spējīgiem, centīgiem, bet maznodrošinātiem jauniešiem studēt Latvijas augstskolās. Vītolu fonds reģistrēts Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā 2002. gada 4. aprīlī. Tā dibinātāji ir Vilis un Marta Vītoli. Plašāka informācija: www.vitolufonds.lv.
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"