46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 28. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta/ Александр, Денис
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknes novadā notiks “Foto dienas”

Фото: rezeknesnovads.lv
Rēzeknes novada pašvaldība sadarbībā ar Latgales fotogrāfu biedrību (vadītājs Igors Pličs) no 6. līdz 8. oktobrim rīko jau otrās “Foto dienas”, kurās piedalīsies fotogrāfi no visas Latvijas. Pirmās “Foto dienas” Rēzeknes novadā tika rīkotas 2015. gada pavasarī par godu izcilajam foto meistaram Jānim Gleizdam viņa dzimtajā pusē – Ilzeskalna un Nautrēnu pagastā, kā arī Lendžu un Bērzgales pagastā. Šoreiz fotogrāfi būs aicināti iemūžināt rudens krāšņumu un daudzveidību citā Rēzeknes novada pusē – Ozolaines, Mākoņkalna, Lūznavas, Feimaņu, Sakstagala un Maltas pagastā.
Foto dienas aizsāksies 6. oktobra pēcpusdienā, kad Ozolaines pagasta Liepu pamatskolā notiks pasākuma atklāšana, fotografējamo pagastu sadale un iepazīšanās ar gidiem – vietējiem iedzīvotājiem, kuri turpmākajās dienās fotogrāfiem parādīs interesantākās vietas, ēkas, latgaliskās tradīcijas, dabas bagātības un cilvēkus. Arī sestdien visas dienas garumā fotogrāfiem būs iespēja apliecināt savu talantu, prasmes un neparasto redzējumu, iemūžinot rudens mozaīkas izvēlētajos Rēzeknes novada pagastos.
 
Tāpat gan piektdienas, gan sestdienas vakarā plānotas dažādas lekcijas, prezentācijas un diskusijas par daudzpusīgo foto mākslu.
 
Pateicībā par uzņemšanu fotogrāfi dāvinās Rēzeknes novadam fotogrāfiju failus, kuri uzņemti “Foto dienu” laikā. Pašvaldībai būs tiesības šīs fotogrāfijas izmantot nekomerciālos izdevumos, mājaslapā un reklāmmateriālos, norādot autoru. Savukārt sagaidot Valsts svētkus, labākos darbus varēs apskatīt izstādēs katra iesaistītā pagasta kultūras namā, kā arī Rēzeknes novada pašvaldības administrācijas ēkā Rēzeknē.
 
Novada iedzīvotāju uzmanībai!
 
Katram fotogrāfam būs pasākuma rīkotāju izsniegta akreditācijas karte! Lūgums ar izpratni izturēties pret fotogrāfiem, kas iemūžinās jūsu pagastus!
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"