46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Augusta lietavu kopējie zaudējumi Rēzeknē veido vairāk nekā 100 tūkstošus eiro

Фото: publicitātes foto
Rēzeknes pilsētas domes deputāti pieņēma lēmumu izmaksāt privātmāju īpašniekiem kompensācijas par šā gada 23.-24. augusta lietavu radītajiem zaudējumiem. Kopējā kompensāciju summa ir 10 717,59 eiro, kas paredzēta 27 iedzīvotājiem, kuru mājokļi ir cietuši no lietavām.
Atgādināsim, ka, lai novērtētu iedzīvotāju mājokļiem nodarītos zaudējumus un noteiktu zaudējumu apmēru, tika izveidota speciāla pašvaldības komisija, kuras locekļi izskatīja visus iesniegumus un konstatēja zaudējumus.
 
Saskaņā ar Rēzeknes pilsētas domes 2013.gada 20.decembra saistošajiem noteikumiem “Par sociālo palīdzību Rēzeknes pilsētas pašvaldībā” vienreizējo pabalstu ārkārtas situācijā līdz 500 eiro apmērā ir tiesības piešķirt pārvaldei “Sociālais dienests”, savukārt, ja summa pārsniedz 500 eiro, nepieciešams Domes lēmums. Lielākās kompensācijas apmērs ir 1610,92 eiro, vismazākā izmaksājamā summa ir 22,42 eiro. Līdzekļi kompensāciju izmaksai lietavās cietušajiem rēzekniešiem ir piešķirti no pilsētas budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem un tiks pārskaitīti tuvāko dienu laikā. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas lēmums par kompensāciju 50% apmērā no kopējās zaudējumu summas vēl nav pieņemts.
 
Jāpiebilst, ka, saskaņā ar Pilsētas saimniecības pārvaldes aprēķiniem, augusta lietavas pilsētas infrastruktūras objektiem ir radījuši zaudējumus (atsevišķos ielu posmos izskalots grants segums, bojāta lietus ūdens kanalizācija, notekcaurules u.c.) 34 002,17 eiro apmērā. Nopietni bojājumi nodarīti arī skolu ēkām, kopējā zaudējumu summa veido 55 877,75 eiro. Šobrīd jau ir veikti vai vēl notiek jumta nomaiņas remontdarbi 4. vidusskolā (kopējā remontdarbu platība 1140 m2), 6. vidusskolā (kopējā platība 52 m2) un Valsts 1. ģimnāzijas sporta zālē (kopējā platība 975 m2). Sakarā ar to, ka iepirkums par Valsts poļu ģimnāzijas sporta zāles jumta remontdarbu veikšanu noslēdzās bez rezultātiem, 1010 m2 jumta vēl gaida remontu. Informācija par pilsētas infrastruktūras un ēkām nodarīto zaudējumu apmēru un iesniegums par daļēju to kompensāciju arī ir nosūtīti Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai.
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"